Vem har mest följare på instagram?

Med sina miljontals användare är Instagram kanske världens mest inflytelserika sociala nätverk. För kändisar erbjuder det en unik plattform att koppla ihop sig med sin publik genom glimtar av sina privata liv, att uttrycka sina åsikter om frågor, att delta i varumärkesförstärkningar och att interagera med sina fans över hela världen. Nu är du kanske nyfiken på, vem har mest följare på instagram just nu? Vi har sammanställt topp 5-listan.

Mobil i handen, någon visar sina följare på instagram. Vem har mest följare på instagram?

På bilden ser ni en person visa sin profil på Instagram där man kan även se antalet följare.

1. Instagram (@instagram). Följare: 580M

Ja, den officiella hanteringen av Instagram själv kommer ut som etta bland de mest följda kontona på plattformen, med över 500 miljoner följare fram till mitten av 2022. Av dess över 7 000 inlägg, visar de senaste ett spektrum av plattformens populära, kreativa eller vad den anser vara uppmärksamhetsväckande skapare, som till exempel “avslappnat söt tomboy” Shy (@sl33zyskiz) ovan, skådespelerskan Rachel Zegler, Insta-kända minigrisen Pua eller själv Lisa från BLACKPINK.

2. Cristiano Ronaldo (@cristiano). Följare: 520M

Cristiano Ronaldo har haft ett fantastiskt par år. Sedan han gjorde sin storslagna comeback till Manchester United har Ronaldos stjärna (och följande) fortsatt att stiga. Han är den mest följda personen på platformen och har passerat 500 miljoner.

3. Lionel Messi (@leomessi). Följare: 402M

En annan deltagare i fotbollens G.O.A.T.-konversation – särskilt efter att ha lett Argentina till seger vid FIFA World Cup 2022 -, en av Ronaldos största rivaler inom fotbollen råkar också vara en av CR7:s största på ‘Gram. Argentinsk anfallare Lionel Messi, som är känd för sin förkärlek för lyxbilar, har bevisat sig vara ganska skicklig på sociala medier, där han länge har utmanat Kylie Jenner om tredjeplatsen – han har nyligen överträffat hennes följarsiffror.

4. Kylie Jenner (@kyliejenner). Följare: 376M

Kylie Jenner, som står bakom Kylie Cosmetics, Kylie Skin, Kylie Swim, Kylie Baby och mer, inkluderades i Forbes 30 under 30 – Hall of Fame 2022. Jenner är den första kvinnan att bryta 300 miljoner följare på Instagram. Hon är också fortfarande den mest följda kvinnan i världen, så bli inte för bekväm, Ronaldo.

5. Selena Gomez (@selenagomez). Följare: 365M

Gomez matar på en intressant blandning av notiser om hennes aktivism för mänskliga rättigheter, skönhetsvarumärket Rare, hennes arbete inom film och musik, en kreativ sida (som hennes många vackra bildskott), och de många saker hon är så passionerad om. Hon har också använt sin plattform för att prata om mental hälsa, hänvisa till hennes egna upp-och nedgångar och uppmuntra följare att utbilda sig om vikten av mental kondition.

Källa: https://www.statista.com/statistics/421169/most-followers-instagram/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.