Vad söker man mest på Google?

Google är idag den mest använda sökmotorn på internet och med så mycket information tillgänglig online är det ingen överraskning att folk söker efter allt möjligt på Google. Men vad söker man mest på Google egentligen? Här är en djupare titt på några av de vanligaste sökfraserna.

Bild på en mobil som är inne på Google sökmotorn. Men vad söker man mest på google?

Idag har vi tillgång till Google oavsett var vi än är.

Hälsorelaterade sökningar

Ett av de mest sökta ämnena på Google är hälsa. Människor söker efter allt från symptom på sjukdomar till hälsotips och råd. Men vad är det som gör att människor söker så mycket efter hälsa? En förklaring kan vara den ökande hälsomedvetenheten, där människor vill leva mer hälsosamt och ta hand om sin hälsa på ett bättre sätt. Detta kan också förklara varför sökfraser som “huvudvärk”, “träningsprogram” och “kostschema” är bara några exempel på sökningar som faller under hälsa.

Nyheter och evenemang

Människor söker också efter de senaste nyheterna och informationen om aktuella händelser. Det kan vara allt från politiska val och sportevenemang till populära TV-program och filmer. Men varför är det så viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen? En förklaring kan vara att det ger oss en känsla av att vara uppdaterade och att vi inte missar något viktigt som händer runt omkring oss. Sökfraser som “vem vann valet”, “Oscars vinnare” och “vädret imorgon” är exempel på sökningar som hör till detta ämne.

Sökningar relaterade till shopping och ekonomi

Sist men inte minst, är det värt att nämna att många människor söker på Google efter shoppingrelaterade frågor, som exempelvis “rea”, “prisjämförelse” och “rabattkoder”. Sökningar inom ekonomi som “aktiekurser”, “investeringar” och “börsen idag” är också vanliga. Men vad är det som driver människor att söka efter dessa ämnen? En förklaring kan vara att många människor vill ha en god ekonomi och att de är intresserade av att spara pengar eller att investera i olika projekt. Sökningarna kan också bero på det ökande antalet e-handelsplattformar som erbjuder online-shopping.

Det finns såklart många fler ämnen som människor söker på Google. Men hälsa, nyheter/evenemang och shopping/ekonomi är några av de mest sökta. Google är en fantastisk plats att hitta information om nästan vad som helst, oavsett vad man är intresserad av. Oavsett om du vill få svar på en enkel fråga eller söker efter en mer ingående information om ett visst ämne, kan du alltid lita på att Google har det du söker.

Källa: https://www.makeuseof.com/tag/whats-trending-on-google/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.