Vad gör en social media manager?

En social media manager är ansvarig för att utveckla, genomföra och övervaka organisationens sociala mediestrategi. Deras huvudsakliga uppgift är att använda sociala medier för att bygga relationer med kunder och öka varumärkeskännedom.

Vad gör en social media manager<br />

Vanliga uppgifter för en social media manager

 • Skapa och publicera innehåll: Man ansvarar ofta för att skapa innehåll som är relevant och engagerande för organisationens målgrupp.
 • Community management: En social media manager är ansvarig för att hantera kommunikationen med följare och kunder på sociala medier, det kan innebära att svara på frågor och kommentarer och hantera konflikter och klagomål.
 • Annonsering: Som social media manager kan du också vara ansvarig över att skapa och köra annonskampanjer på sociala medier för att nå en bredare publik och generera leads.
 • Mäta och utvärdera resultat: Man ansvarar för att mäta och utvärdera resultatet av organisationens närvaro på sociala medier, det kan innebära att använda verktyg för att mäta engagemang, trafik och försäljning och anpassa strategier utifrån det.
 • Hålla sig uppdaterad: Man håller sig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom sociala medier och tar löpande del av nya trends, algoritmer och funktioner.
 • Samarbete med andra avdelningar: Man samarbetar ofta med andra avdelningar som: marknadsföring, PR, e-handel eller kundservice för att säkerställa att organisationens sociala mediestrategi är i linje med den övergripande strategin och syftet.

Hur kan marknadsföring i sociala medier hjälper företag?

Marknadsföring i sociala medier kan hjälpa företag på många sätt. Här är några exempel:

 • Öka varumärkeskännedom: Sociala medier ger företag möjlighet att bygga ett starkt varumärke och öka medvetenheten om deras produkter eller tjänster. Detta kan ske genom att skapa engagerande innehåll, interagera med kunder och bygga ett gemensamt intresse för varumärket.
 • Nå en bred publik: Sociala medier ger företag möjlighet att nå en bred publik, oavsett var de befinner sig i världen. Detta gör det möjligt för företag att nå nya kunder och expandera sin verksamhet.
 • Öka försäljningen: Marknadsföring på sociala medier kan hjälpa företag att öka försäljningen genom att skapa engagerande annonser och erbjudanden som lockar kunderna att köpa produkterna eller tjänsterna.
 • Bygga relationer med kunder: Sociala medier ger företag möjlighet att bygga relationer med kunderna genom att svara på frågor, hantera klagomål och skapa ett samhörigt intresse.
 • Spara kostnader: Marknadsföring på sociala medier kan vara en kostnadseffektiv metod i jämförelse med traditionella marknadsföringsmetoder, såsom TV-annonser eller tidningsannonser. Det är möjligt att skapa en social medieprofil utan någon som helst kostnad! Det som krävs är din tid.

Källa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_media_marketing

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.