​Vad betyder ChatGPT?

ChatGPT är en artificiell intelligens-modell som använder sig av “Generative Pre-trained Transformer” (GPT) teknologi. ChatGPT är en del av OpenAI projektet och är en form av så kallad “natural language processing” som har utvecklats för att kunna kommunicera med människor på ett sätt som liknar mänsklig interaktion.

Vad betyder ChatGPT

Bilden visar startsidan på ChatGpt

​Vad är GPT teknologi?

GPT-teknologi är baserad på transformer-modeller som är en typ av neuralt nätverk, vilket är särskilt användbart för språkbaserade uppgifter. Transformer-modeller är en typ av artificiell intelligens som kan användas för att analysera och bearbeta textdata, vilket gör dem lämpliga för textgenerering och texttolkning.

Hur fungerar ChatGPT?

ChatGPT bygger på transformer-modeller och är speciellt utvecklade för att hantera textbaserade konversationer. Modellen har tränats på stora datamängder för att kunna skapa meningsfulla svar på frågor och förstå innebörden bakom en konversation.

När en användare ställer en fråga till ChatGPT, bearbetar modellen texten för att identifiera nyckelord och fraser och använder sedan sin kunskap och erfarenhet för att generera ett svar som är relevant för frågan.

Användningsområden för ChatGPT

ChatGPT används idag inom en mängd olika områden, inklusive kundsupport, e-handel, marknadsföring med mera. Den används också som en bas för att utveckla nya applikationer och verktyg som kan hjälpa till att lösa specifika problem inom olika branscher.

 

Källor: https://openai.com/blog/chatgpt

https://www.zdnet.com/article/what-is-chatgpt-and-why-does-it-matter-heres-everything-you-need-to-know/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.