Vad är Shopify?

Shopify är en av de mest använda plattformarna för att skapa webbutiker i världen. Plattformen är helt molnbaserad vilket gör att du kan starta din butik snabbt och enkelt utan att behöva tänka på serverhantering eller installationer.

Shopify är en av de stora konkurrenterna till WooCommerce och har blivit speciellt populär bland nya webbutiker och småföretag tack vare sin enkla användarvänlighet.

Med Shopify har du möjlighet att sälja dina produkter i Sverige eller i något av de 175 andra länderna som plattformen stödjer. Utöver detta erbjuder Shopify inbyggt stöd för marknadsföring, dropshipping och flera betallösningar för att göra din butik så tillgänglig som möjligt för kunderna.

vad är shopify

Bilden visar Shopify

 

Kom igång snabbt med Shopify

Shopify är en av de mest använda molnbaserade plattformarna för att skapa webbutiker i världen. Genom att eliminera behovet av serverhantering och installationer kan du snabbt och enkelt starta din butik utan teknisk kunskap.

Plattformen är en stor konkurrent till WooCommerce och har blivit populär bland nya webbutiker och småföretag tack vare dess enkla användarvänlighet. Shopify stödjer 175 länder, vilket gör att du kan sälja dina produkter över hela världen. Plattformen erbjuder dessutom inbyggt stöd för marknadsföring, dropshipping och flera betallösningar för att göra din butik tillgänglig för så många kunder som möjligt.

Användarvänlig

Shopify är ett e-handelssystem som fokuserar på enkelhet och användarvänlighet. Det är lätt att komma igång med att skapa din webbutik och du kan till och med prova det gratis för att se om det passar dina behov. Du kan välja mellan 70 olika professionella teman som du enkelt kan anpassa efter dina önskemål, och alla teman är också mobilanpassade vilket är bra för sökmotoroptimering. Du kan också koppla ditt egna domännamn till din butik eller köpa en direkt från plattformen, och sedan är det bara att börja lägga till produkter i din butik. Med Shopify får du en användarvänlig webbutik med enkelhet i fokus.

Kassalösning

Det är en idealisk plattform för dig som vill starta en webbutik med minimal ansträngning. Det finns en inbyggd kassalösning som gör att du enkelt kan ta betalt med kort och koppla på Klarna. Detta är något som många kunder uppskattar och kan öka din försäljning.

Blogg

En blogg ingår som grundfunktion i plattformen. Genom att skriva regelbundet i din blogg kan du marknadsföra dina produkter och locka mer trafik till din butik från Google. Shopify har också en egen app som gör att du kan hantera ditt lager, uppdatera produkter i butiken, kontakta kunder och mycket mer, vilket ökar användarvänligheten.

Kostnad

Det finns givetvis en kostnad för att använda Shopify. Månadsavgiften varierar från 29 till 299 USD beroende på vilket paket du väljer. Det finns också en transaktionskostnad när någon köper något i butiken. Om du använder den inbyggda kassalösningen varierar kostnaden från 1,4 till 3,1 procent plus en fast avgift för varje transaktion, medan Shopify tar 0,5 till 2 procent av din omsättning om du väljer en extern kassalösning.

Möjlighet till dropshipping

En annan fördel med Shopify är att du inte behöver ha något eget lager för att sälja varor på nätet. Med hjälp av Oberlo, ett specialiserat företag på dropshipping, kan du marknadsföra produkter och ta emot ordrar, medan de hanterar paketering, leverans och eventuella returer åt dig.

 

Fördelar och nackdelar med att använda Shopify

Shopify är det perfekta valet för dig som vill ha en smidig och enkel lösning för att starta din egen webbutik. Genom att använda Shopify slipper du krångliga installationer och du kan komma igång på några minuter.

Dessutom har Shopify en utmärkt support som hjälper dig om du skulle stöta på några problem längs vägen. Om du vill ha maximal kontroll över din butik är Shopify kanske inte det bästa valet. Du måste betala månadsavgifter och transaktionsavgifter för betalningar. Dessutom är informationen på Shopify servrar, vilket kan kännas osäkert för vissa.

Tack vare det enkla användargränssnittet kan du lätt anpassa designen på din butik och välja bland över 70 professionella teman. Dessutom finns inbyggd kassalösning och stöd för marknadsföring. Men, plattformen kanske inte är det bästa valet om du vill ha fullständig kontroll över allt som rör din butik eller om du är en stor företag som vill ha större flexibilitet och frihet att anpassa din butik på alla sätt du vill

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.