Vad är SEO?

SEO står för “Search Engine Optimization”, vilket innebär att optimera en webbplats för att förbättra dess rankning på sökmotorer som Google, Bing, och Yahoo. Målet med SEO är att göra det lättare för sökmotorer att förstå vad en webbplats handlar om och vilka sökord som är relevanta för den, så att den kan rankas högre i sökresultaten när användare söker efter dessa sökord.

vad är seo

Det finns många tekniker för SEO

Det finns flera tekniker man använder sig av inom SEO, exempel på sådana är:

  • On-page SEO: det innebär att justera sidans innehåll och kod för att få bättre sökresultat exempelvis användning av relevanta meta taggar, sökordsoptimering på sidans innehåll och bilder, och länkar från andra relevanta sidor
  • Off-page SEO: det innebär att bygga tillbaka länkar till en webbplats från andra relevanta webbplatser för att visa sökmotorerna att den är viktig och relevant.
  • Teknisk SEO: Detta innebär optimering av den tekniska delen av en webbplats som laddningstider, mobilvänlighet, och 404 sidor för att förbättra användbarheten och förståeligheten för sökmotorer.

Det kan ta tid och kontinuerligt arbete för att se resultatet från SEO, eftersom sökmotorer regelbundet uppdaterar sina algoritmer och rankingfaktorer, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste inom SEO.

Vad är skillnaden mellan SEM och SEO?

SEO (Search Engine Optimization) och SEM (Search Engine Marketing) är båda strategier för sökmotormarknadsföring, men de syftar till olika saker och använder olika metoder.

SEO syftar till att förbättra din webbplats ranking i sökmotorers organiska (icke betalda) sökresultat. Det handlar om att göra tekniska och innehållsmässiga förändringar på din webbplats för att göra den mer relevant och värdefull för sökmotorer och användare. SEO fokuserar på att öka synligheten för en webbplats genom att få den att ranka högre i sökmotorerna och det är vanligtvis gratis.

SEM är en bredare term som omfattar alla metoder för att öka synligheten för en webbplats i sökmotorers resultat, inklusive SEO, men också annonsering i sökmotorer. Detta innebär att man köper annonser som visas i sökmotorerna, till exempel Google Adwords, för att synas högre i sökresultaten.

Enkel sammanfattning, SEO är gratis och fokuserar på att organiskt öka webbplatsens ranking i sökmotorer. SEM syftar till att öka synligheten för en webbplats genom att använda både organiska och betalda metoder, som annonsering och SEO.

Källa:
https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6kmotoroptimering

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.