Vad är on page och off page SEO?

Vad är on page och off page SEO? On-page SEO är viktigt för att du kan säkerställa att en webbplats är optimerad för både användare och sökmotorer. Å andra sidan är off-page SEO viktigt för att det hjälper till att bygga en webbplats auktoritet och relevans i ögonen av sökmotorer och användare. Nedan listar vi flera orsaker till varför det är relevant och viktigt för dig att arbeta med både on page och off page SEO.

Vad är on page och off page SEO

Varför on page SEO är viktigt?

Att göra on-page SEO på rätt sätt kan vara avgörande för att öka synligheten för din webbplats i sökmotorerna, öka trafiken, öka konverteringsgraden och förbättra användarnas upplevelse.

  • Nyckelord och relevans: On-page SEO hjälper till att optimera webbplatsens innehåll och kod för relevanta sökord och fraser, vilket gör det lättare för sökmotorer att förstå vad webbplatsen handlar om och vilka sökord som är relevanta för den.
  • Användarvänlighet: On-page SEO hjälper till att förbättra webbplatsens användbarhet genom att se till att den är mobilvänlig, har snabba laddningstider och enkel navigering. Det kan också hjälpa till att öka konverteringsraten och förbättra användarnas upplevelse.
  • Sökmotorcrawlning: On-page SEO hjälper till att göra det lättare för sökmotorer att crawla webbplatsen och indexera dess innehåll genom att använda relevanta meta taggar och länkar. Det hjälper också till att undvika tekniska problem som kan hindra sökmotorer från att crawla webbplatsen.
  • Långsiktighet: On-page SEO är en långsiktig strategi som hjälper till att bygga en stark grund för en webbplats. När det är gjort på rätt sätt kan det göra det lättare att uppnå goda sökresultat och hålla dem över tid.
  • Kvalitetssäkring: On-page SEO är också viktigt för att säkerställa att webbplatsens innehåll är unikt, relevant och användbart. Det hjälper också till att förbättra webbplatsens auktoritet och tillförlitlighet i ögonen av sökmotorer.

Varför off page SEO är viktigt?

Off-page SEO handlar om alla de faktorer som påverkar din webbplats ranking utanför själva webbplatsen. Såsom länkar från andra webbplatser, sociala signaler och användarengagemang. Det är viktigt eftersom det hjälper sökmotorerna att avgöra relevansen och tillförlitligheten hos din webbplats.

  • Backlinks: Off-page SEO handlar mycket om att bygga backlinks till en webbplats från andra webbplatser. Sökmotorer använder backlinks som ett tecken på webbplatsens relevans och auktoritet. Ju fler kvalitativa backlinks desto mer sannolikt är det att en webbplats rankas högre i sökmotorer.
  • Branding: Off-page SEO hjälper till att bygga upp webbplatsens varumärke genom att skapa närvaro och synlighet på andra webbplatser och plattformar, exempelvis sociala medier, forum och andra sajter
  • Referral traffic: Off-page SEO kan också hjälpa till att öka trafiken till en webbplats genom backlinks från andra webbplatser. Det kan öka mängden av användare som besöker webbplatsen och därmed öka möjligheten till fler konverteringar.
  • Långsiktighet: Som med On-page SEO, så är off-page SEO också en långsiktig strategi. Det tar tid att bygga upp backlinks och öka auktoriteten för en webbplats, men det kan ha en stark inverkan på webbplatsens sökresultat under en längre tid.

Källa:
https://ahrefs.com/blog/on-page-vs-off-page-seo/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.