Vad är Google Merchant Center? En komplett guide för nybörjare

Google Merchant Center är ett verktyg som gör det möjligt för e-handlare att ladda upp produktinformation och bilder till Google Shopping. Det är en avgörande del av e-handel och digital marknadsföring, och det hjälper e-handlare att nå en bredare publik och öka försäljningen. I denna guide kommer vi att titta närmare på vad det är för något och hur man använder det.

Bild på en färgglad pall byggelse med Google skylt. Kan det vara Google merchant center?

Nej bilden är inte Google Merchant Center, den är modernare än så.

Vad är Google Merchant Center?

Google Merchant Center är ett verktyg som e-handlare kan använda för att ladda upp produktinformation och bilder till Google Shopping. Genom att ladda upp denna information kan dina produkter visas på Google sökresultat, Google Shopping och Google-partners. Det är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa till att öka exponeringen och försäljningen för dina produkter.

Hur fungerar det?

För att använda det måste du skapa ett konto och verifiera din webbplats. Därefter kan du ladda upp dina produktdata till Merchant Center och skapa en produktfeed. Produktfeeden innehåller information om dina produkter, inklusive pris, lagerstatus, bilder och beskrivningar. När din produktfeed är skapad, kan du koppla den till Google Ads och skapa annonser för dina produkter.

Fördelar med att använda Google Merchant Center

Genom att använda detta program kan du nå en bredare publik och öka försäljningen för dina produkter. Genom att visa dina produkter på Google Shopping och Google-partners ökar du synligheten för dina produkter och kan nå potentiella kunder som söker efter produkter som du säljer. Dessutom kan du använda Google Ads för att skapa annonser för dina produkter och driva trafik till din webbplats.

GMC är ett kraftfullt verktyg som e-handlare kan använda för att öka exponeringen och försäljningen av sina produkter. Genom att ladda upp din produktinformation till Google Shopping och skapa annonser för dina produkter kan du nå en bredare publik och öka försäljningen. Se till att ladda upp korrekt och uppdaterad produktinformation till Merchant Center för att få bästa möjliga resultat.

Källa: https://blog.hubspot.com/marketing/google-merchant-center

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.