Vad är en SEO byrå?

Skapandet av en hemsida är en viktig process för att nå ut till fler potentiella kunder och öka försäljningen, men det är inte tillräckligt. Det är också viktigt att optimera hemsidan för sökmotorer, så kallad SEO (Search Engine Optimization) för att få bra ranking på Google och andra sökmotorer.

En bra ranking gör att din hemsida syns högre upp i sökresultaten vilket kan öka trafiken till din hemsida. Det kan vara svårt att veta hur man gör detta på egen hand, därför kan det vara bra att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa dig att ta din hemsida till nya höjder och få den att synas av fler potentiella kunder.

Vad är en SEO byrå

Därför ska du välja en SEO byrå

I dagens digitala värld där det finns ett överflöd av information på internet, är det viktigare än någonsin att sticka ut från mängden. Det är här en SEO-byrå kommer in i bilden, eftersom det finns en oändlig mängd av hemsidor, artiklar och bloggar som alla konkurrerar om att få en bra placering hos sökmotorerna. Och ju högre upp en hemsida rankas, desto större är chansen att användare kommer att klicka på den. En SEO-byrå är specialister på sökmotoroptimering (SEO) och kan hjälpa alla hemsidor att ranka högre i sökresultaten.

Till skillnad från att anlita en enskild SEO-konsult, kan man ofta få ett bättre pris hos en SEO-byrå och ett större utbud av tjänster att välja mellan, som olika SEO-paket till bra priser. En stor SEO-byrå har vanligtvis en större kundkrets, vilket också kan pressa ner priserna.

Ta hand om din hemsida

En SEO-byrå kan göra mycket för att hjälpa din hemsida att ranka högre hos sökmotorerna, men det är inte allt. Efter att du har fått hjälp med att optimera din hemsida är det viktigt att du tar ansvar för att underhålla den. Det innebär att du behöver uppdatera den regelbundet och hålla den aktiv.

Sökmotorerna ser ofta på hur aktiv en hemsida är och värderar den högre om den uppdateras regelbundet med nytt innehåll. Det kan vara så enkelt som att ändra ett ord eller lägga till någon ny information. Gamla och oförändrade hemsidor anses ofta som ointressanta och rankas därför lågt. Så se till att din hemsida inte hamnar i den kategorin genom att hålla den aktiv och uppdaterad.

Källa:
https://www.semrush.com/blog/seo-business/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.