Vad är B2B portal?

En B2B-portal är en plattform på nätet som möjliggör direkt kommunikation och handel mellan företag, köpare och säljare. B2B-portaler är utformade för att tillgodose behoven och kraven hos båda parter, och har en rad funktioner som hjälper dem att göra affärer smidigt och effektivt. Genom att köpa och sälja inom portalerna kan företag enkelt hantera sin produkt- och tjänsteutbud på bara några sekunder.

Vad är B2B portal

Bilden visar två personer som kommer överens.

 

B2B portal gör det möjligt att interagera globalt

B2B-portaler gör det möjligt för företag att interagera på en global nivå, vilket öppnar upp nya möjligheter för expansion och tillväxt. Med B2B-portaler kan företag hitta nya kunder och leverantörer, bygga affärsrelationer, och öka sin försäljning. På samma sätt kan köpare och säljare använda portalerna för att hitta de produkter och tjänster de behöver, och kommunicera direkt med företagen som erbjuder dem.

B2B-portaler är ett bra verktyg för företag som vill göra affärer på nätet, och har blivit alltmer populära de senaste åren. Med den ständigt växande globala marknaden är B2B-portaler ett effektivt sätt för företag att ansluta till nya marknader och nå ut till en bredare kundbas.

 

Hur fungerar det?

En B2B-portal är en plattform som leverantörer använder för att erbjuda sina B2B-kunder en självbetjäningsportal. Portalen är tillgänglig via en vanlig webbläsare, och återförsäljare kan logga in dygnet runt med sina användaruppgifter. Genom portalen har kunder endast tillgång till de varumärken och kollektioner som de har behörighet till, och de kan se priser, rabatter och beställningspunkter som är anpassade till deras kundnivå.

B2B-portalen möjliggör för återförsäljare att bläddra bland sortimentet, ladda ner produktbilder, lägga order och se realtidsinformation om priser, lagerstatus, orderhistorik och fakturor. Detta minskar belastningen för dina säljare samtidigt som det förenklar vardagen för dina kunder – vilket skapar en win-win-situation för alla parter.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.