Hur lång får en titel vara? (Simulator)

En titel tagg är ett HTML-element som specificerar titeln på en webbsida. En sidas titel tagg visas som en del av sökresultatet på en sökmotors resultat sida (SERP) och bör vara maximalt 60 tecken enligt Jorge Castro som A/B testat över 500 sajter online. Hur ser titeln ut för dina besökare? Det visas som en klickbar rubrik för sökresultatet och är viktig för användarupplevelsen, SEO och delning i sociala medier. En webbsidas titel tagg är menad att vara en korrekt och koncis beskrivning av innehållet på sidan.

Meta Title Simulator

Antal tecken kvar: 60

titel tag

Bild: Där hittar du titel-beskrivningen

Hur skriver man en bra titel tag?

Att skriva en bra titel tagg är en viktig del av sökmotoroptimering och kan hjälpa till att förbättra ditt sökmotorrankning, trafik och klickfrekvens. För att skapa en effektiv titel tagg bör du fokusera på att skapa en tydlig och lockande rubrik som är relevant för sidans innehåll och som lockar till att klicka. En effektiv titel tagg innehåller oftast en huvudnyckelord som är relevant för sidans innehåll och som är placerad nära början av rubriken.

Hur lång får den vara?

Det är också viktigt att hålla sig till den rekommenderade längden på 60 tecken eller mindre för att säkerställa att hela titeln visas i sökresultatet.

Ett riktigt exempel

Här är ett exempel på en bra titel tagg för en hemsida som säljer cyklar:

“Cyklar för alla åldrar – Hitta din perfekta cykel på BikeWorld.se”

Den här titel taggen innehåller det viktiga huvudnyckelordet “cyklar” och ger också läsaren en tydlig idé om vad sidan handlar om. Den innehåller också en lockande fras “Hitta din perfekta cykel” som kan locka till klick från potentiella kunder. 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.