Sökordsanalys

För att förstå vad en sökordsanalys är, är det viktigt att veta att det dagligen görs miljontals sökningar på internet. Människor söker efter allt från restauranger och skor till busstidtabeller, och det finns vissa ord som används mer än andra i dessa sökningar. Sökordsanalys handlar om att förstå vad människor söker efter och vad de är intresserade av.

Genom att förstå vad människor söker, kan man skapa annonser och texter som innehåller de rätta orden, vilket kan öka chanserna för att annonsen eller sidan dyker upp högt i sökresultaten. En sökordsanalys är ett bra sätt för att optimera sin marknadsföring och fånga besökarnas intresse.

Sökordsanalys

Hitta bra sökord

När det gäller sökordsanalys är det viktigt att välja bra sökord – ord som verkligen används av människor i deras sökningar. En bra tumregel är att utgå från “Answer the Public” – vad är det publiken söker efter? Sökorden ska inte vara för allmänna eller för specifika, utan någonstans mitt emellan för att ge den bästa effekten. Det kan ta tid att lära sig vilka sökord som är bra, och det kräver arbete och övning för att utveckla färdigheten i sökordsanalys. Men med rätt sökord och bra optimering kan man öka synligheten och fånga besökarnas intresse.

Verktyg till sökordsanalys

Det finns många bra verktyg för att göra en sökordsanalys idag. De flesta av dessa verktyg gör det möjligt att söka på både ord och fraser, så att man kan se hur ofta vissa ord och fraser används. Detta kan hjälpa till att skapa en förståelse för vilka sökord som är relevanta för ens produkt eller tjänst.

Man bör komma ihåg att sökord kan variera beroende på ålder, region och andra faktorer. Att lägga tid på att välja rätt verktyg för sökordsanalys kan vara välinvesterade pengar. Det finns både gratis och betalalternativ, såsom “Answer The Public” och Google Keyword Planner (gratis) och Ahrefs (betal). Det är därför rekommenderat att testa olika verktyg innan man tar sitt beslut.

Källa:
https://moz.com/beginners-guide-to-seo/keyword-research

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.
Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.