Schema markup – Vad är det?

Schema markup är en viktig del av sökmotoroptimering (SEO). Den är viktig för att den kan hjälpa dig att förbättra synligheten och sökresultaten för din webbplats. Det är ett strukturerat datamärke som används för att göra det enklare för sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats. Genom att använda den kan du öka chanserna att din webbplats visas i rika sökresultat. Exempelvis featured snippets och Google-kort.

Exempelbild på Schema markup

På bilden visas en schema markup.

Vad är schema markup?

Schema markup är en form av strukturerad data som hjälper sökmotorer att bättre förstå innehållet på din webbplats. Detta gör det möjligt för sökmotorer att presentera information på ett mer användarvänligt sätt i sökresultaten. Det kan till exempel ge användare svar på specifika frågor eller visa information om evenemang och recensioner.

Hur fungerar schema markup?

Den fungerar genom att lägga till extra information på din webbplats som sökmotorer kan använda för att förstå innehållet. Detta inkluderar information som produktpriser, evenemangsdatum, recensioner och betyg. Genom att tillhandahålla denna information i ett strukturerat format kan sökmotorer enklare läsa och tolka den, vilket leder till bättre sökresultat.

Varför är det viktigt för SEO?

Den är viktigt för SEO eftersom det gör det enklare för sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats. Detta gör det möjligt för sökmotorer att presentera din information på ett mer användarvänligt sätt i sökresultaten, vilket kan leda till högre klickfrekvenser och ökad trafik till din webbplats. Dessutom kan den hjälpa till att öka din webbplats auktoritet och relevans genom att ge sökmotorerna mer information om ditt innehåll.

I slutändan kan schema markup vara en kraftfull strategi för att förbättra din webbplats synlighet och sökresultat. Genom att göra det enklare för sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats kan du öka chanserna att din webbplats visas i rika sökresultat, vilket kan leda till ökad trafik och konverteringar.

Källa: https://www.semrush.com/blog/what-is-schema-beginner-s-guide-to-structured-data/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.