Ordräknare för SEO (Skapad av Jorge Castro)

En ordräknare kan hjälpa dig att säkerställa att ditt innehåll är av lämplig längd för det syfte det är avsett för. Till exempel är det vanligtvis bäst att hålla blogginlägg mellan 500 och 1500 ord för att få bättre synlighet i sökmotorer.

För att öka engagemang och förståelse hos läsarna är det viktigt att innehållet är lätt att läsa och följa. En ordräknare kan hjälpa dig att undvika för långa stycken eller för komplicerade ordval som kan göra det svårt för läsarna att följa med.

 

Klistra in texten i rutan nedan:

Antal ord: 0

Bild som demonstrerar flertal sidor på en webplats. De skall alla finnas i sitemap.

Bild: Ordräknare

Varför behövs en ordräknare?

En SEO-ordräknare är nödvändig av flera skäl. Sökmotorer använder algoritmer för att utvärdera relevansen och kvaliteten på en dokument och längden och komplexiteten i ditt skrivande är avgörande faktorer i dessa algoritmer. Genom att använda en SEO-ordräknare kan du garantera att ditt skrivande har lämplig längd och komplexitet för din publik och sökmotorer, vilket förbättrar din SEO-prestanda.

Glöm inte bort nyckelorden

Nyckelord är en annan viktig aspekt av SEO, och vårt ordräkningsverktyg kan hjälpa dig att se till att du använder rätt nyckelord och att de förekommer med lämplig frekvens i ditt skrivande.

Medan långt innehåll tenderar att ranka högre i sökresultat vill du inte överdriva det och göra det tråkigt att läsa. Vår ordräknare kan hjälpa dig att hitta optimal längd för ditt innehåll.

Dessutom kan vår ordräknare spara dig tid och ansträngning. Istället för att manuellt räkna ord och analysera nyckelordsfrekvensen kan du snabbt och noggrant få denna information från vårt verktyg.

Sammanfattningsvis är en SEO-ordräknare som marknadsförare eller innehållsskapare ett viktigt verktyg för att optimera ditt skrivande för sökmotorer. Den kan hjälpa dig att se till att ditt skrivande uppfyller längdkrav, använder rätt nyckelord och sparar tid och ansträngning.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.
Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.