Hur lång får en meta-beskrivning vara? (Simulator)

En metabeskrivning, också känd som meta description, kan vara upp till 155 tecken lång enligt Googles riktlinjer för sökresultat. Det är viktigt att notera att detta är ett riktlinje och att Google ibland kan visa längre metabeskrivningar om det anser att det är relevant för användaren. Dock är det bäst att hålla sig till 155 tecken för att säkerställa att hela beskrivningen visas i sökresultatet.

Meta beskrivning Simulator

Antal tecken kvar: 155

meta-beskrivning

Bild: Där hittar du meta-beskrivningen

Hur får jag en bra meta-beskrivning?

För att optimera en bra metabeskrivning bör du använda relevanta sökord som matchar ämnet på sidan. En beskrivande och informativ metabeskrivning kan hjälpa till att öka klickfrekvensen. Skriv en kort och koncis text som beskriver sidans innehåll på ett klart och tydligt sätt, samtidigt som du inkluderar en övertygande text som lockar användare att klicka på länken. Varje sida på din webbplats bör ha en unik metabeskrivning för att undvika duplicering av innehåll och för att öka relevansen för användare.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.