Konverteringsoptimering

Söker du ett enkelt och verkningsfullt sätt att förbättra din företags landningssida? En välutvecklad webbsida kan inte bara hjälpa dig att öka trafiken till hemsidan, utan också leda besökarna att utföra önskade handlingar, som att beställa en tjänst eller begära en offert. Genom att använda verktyg som A/B-testning och analys av webbanvändning kan du optimera sajten för att maximera konverteringar och få mer affär till företaget.

Genom att genomföra en konverteringsoptimering kan du fokusera på dina specifika målgrupper och mål för att öka konverteringsgraden på din webbplats. I denna text kommer du att få lära dig mer om vad konverteringsoptimering innebär, hur det fungerar och vilka verktyg som finns för att genomföra det. Vi kommer också att titta på vad en konverteringsoptimering kan göra för ditt företag och varför det är viktigt att satsa på det.

Konverteringsoptimering

Vad är konverteringsoptimering?

Driva en webbplats kan vara roligt, men det kan också kräva mycket tid och det finns alltid möjligheter att förbättra den för att nå dina affärsmål. Många företag väljer att lägga mycket tid och pengar på att köpa trafik för att öka den, men det är minst lika viktigt att utnyttja den trafik man redan har. Konverteringsoptimering är ett bra sätt att göra detta, och det finns stor potential för att öka konverteringsgraden och få mer av det man redan har.

Konverteringsoptimering är ett verktyg för att förbättra din hemsida eller app för att nå dina affärsmål. Processen är data-driven och ger en systematisk metod att förbättra din konverteringsgrad. Många företag väljer att rikta sin hemsida till en bred målgrupp för att nå så många som möjligt, men genom att fokusera på en specifik målgrupp kan du få en högre och mer stabil konverteringsgrad.

Hur fungerar konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering handlar om att förstå besökarnas mål och samtidigt vara tydlig med företagets egna affärsmål. Det är viktigt att komma ihåg att besökarnas mål måste uppnås först för att kunna uppnå företagets mål eftersom man är beroende av kunderna. En vanligt misstag är att börja med hur hemsidan ska se ut och hoppas att det ska fungera, men det är viktigare att vägleda besökarna och visa vad de ska göra, än att ha en snygg design.

Vilka verktyg finns det för webbplatsägare?

För att optimera konverteringar på din webbplats bör du använda dig av en kombination av verktyg och kompetenser. Dessa inkluderar webbanalyser för att få insikter i hur användarna interagerar med din sida, användartester för att få feedback på din webbplats, UX design för att förbättra användarvänligheten och A/B testing för att testa olika variationer av din sida. Verktyg som Verify, Woopra och UsabilityTools kan också vara användbara för att få insikter och förbättra din webbplats. Men det finns många fler verktyg på marknaden som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din webbplats.

Källa:
https://www.hotjar.com/conversion-rate-optimization/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.