Hur mycket ska jag spendera på Google ads?

Hur mycket ska jag spendera på Google ads? Företag kan styra budgivningen för sina annonser, det innebär att de kan välja att lägga högre bud för viktiga sökord och lägre bud för mindre viktiga sökord. Det hjälper företag att få deras annonser att visas högre upp i sökresultaten och få mer trafik till deras webbplats.

Så hur mycket ska jag spendera? Det beror på din verksamhet och dina annonsmål. Det finns inget fast belopp som är lämpligt att spendera på Google Ads, eftersom det kan variera kraftigt beroende på branschen, konkurrensen och dina annonsmål.

Hur mycket ska jag spendera på Google ads

Så kan du tänka

En bra regel är att börja med en liten budget och öka den successivt i efterhand som du börjar få data om vad som fungerar och inte fungerar för din kampanj. Det är viktigt att du har en bra strategi för budgivningen, annonsskapande och annonsuppföljning för att maximera din budget och säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Det kan också vara bra att använda verktyg för sökordsplanering för att få en uppfattning om hur mycket det kostar att visa annonser för specifika sökord och hur svårt det är att ranka för dem.

En annan viktig aspekt att tänka på är att inte titta blint på kostnaden per klick (CPC) utan också faktorer som konverteringsfrekvensen och konverteringskostnaden (CPA) för att se om din kampanj är lönsam.

Det är viktigt att du kontinuerligt övervakar och optimerar din kampanj för att få bästa möjliga resultat och hålla kostnaderna under kontroll. Det kan vara bra att ha en dedikerad person eller ett team som är ansvarigt för att utveckla och optimera kampanjen för att säkerställa att den fungerar som den ska.

Vad är platslänkar Google ads?

Platslänkar är ett tillägg i Google Ads som gör det möjligt för företag att visa annonser med flera länkar till olika delar av deras webbplats eller till olika landningssidor.

Platslänkar kan visa upp till 4 länkar till olika delar av webbplatsen, som till exempel populära produkter eller kontaktsidor. Dessa annonser syftar till att ge användaren snabb och enkel navigering till relevant information på företagets webbplats.

Det kan vara bra att använda platslänkar om du har en stor webbplats med många olika produkter eller tjänster, eftersom de kan hjälpa till att öka trafiken till specifika delar av din webbplats och öka chansen för konverteringar.

Källa:
https://support.google.com/google-ads/answer/2375454?hl=en

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.