Hur fungerar Instagram?

Instagram är en av de mest populära sociala medieplattformarna idag. Men hur fungerar Instagram egentligen? I den här artikeln ska vi titta närmare på vad Instagram är och hur det fungerar.

En person startar instagram för första gången. Hur fungerar instagram?

På bilden ser du ikonen för Instagram på en mobil.

Vad är Instagram?

Instagram är en gratis mobilapplikation som ägs av Facebook eller Meta som det numera heter, som är en av de största teknikföretagen i världen. Applikationen lanserades 2010 och har sedan dess vuxit till en plattform med över en miljard aktiva användare runt om i världen. Instagram tillåter användare att dela bilder och videoklipp med sina följare och utforska innehåll från andra användare över hela världen.

Instagrams funktionalitet

För att använda Instagram behöver du ladda ner appen till din mobiltelefon och skapa ett konto. När du har skapat ett konto kan du börja följa andra användare och dela ditt eget innehåll på plattformen.

När du delar innehåll på Instagram kan du lägga till en bild eller videoklipp, välja en filter och lägga till en bildtext. Du kan också lägga till hashtags i dina inlägg, vilket gör det enklare för andra användare att hitta ditt innehåll när de söker efter relaterade ämnen.

En annan viktig funktion på Instagram är dess algoritmer som hjälper till att bestämma vilket innehåll som visas för användare. Algoritmerna tar hänsyn till faktorer som

  • tidigare interaktioner
  • sökhistorik
  • användarpreferenser

Allt detta för att visa användare innehåll som de förmodas finna intressant.

Instagram har också en stories-funktion där användare kan lägga upp korta videoklipp eller bilder som försvinner efter 24 timmar. Denna funktion har blivit mycket populär bland användare som vill dela mer tillfälliga ögonblick med sina följare.

Instagram är en av de mest populära sociala medieplattformarna idag och det finns många sätt att använda den på. Genom att ladda ner appen och skapa ett konto kan användare följa andra användare. Användarna kan även dela sitt eget innehåll på plattformen. Med hjälp av Instagrams algoritmer kan användare upptäcka nytt och intressant innehåll som anpassas efter deras intressen. Med Instagrams stories-funktion kan användare också dela korta ögonblick från sin dag med sina följare.

Källa: https://www.businessinsider.com/guides/tech/what-is-instagram-how-to-use-guide?r=US&IR=T

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.