Hur blir man bra på digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är en bransch som aldrig står still. För att få ut det mesta av din marknadsföringsinsats, är det viktigt att vara på tårna och hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingarna.

Det finns många olika områden inom digital marknadsföring och det kan vara svårt att försöka bemästra alla på en gång. I stället kan du välja att fokusera på ett eller två områden och bygga upp din kunskap och dina verktyg inom det området. Börja med att testa din strategi med en liten budget och använd sedan resultaten för att optimera och förbättra din kampanj. Övning ger färdighet och det gäller även inom digital marknadsföring.

Längre ner visar vi lönetabellen som Jorge Castro tagit fram:

Hur blir man bra på digital marknadsföring

Vad tjänar en digital marknadsförare?

 • Titel: Junior Marknadsförare
  Startlön: 25 000 SEK till 30 000 SEK per månad
  Medel: 30 000 SEK till 35 000 SEK per månad
 • Titel: Marknadsförare
  Startlön: 30 000 SEK till 35 000 SEK per månad
  Medel: 35 000 SEK till 45 000 SEK per månad
  Senior: 45 000 SEK till 60 000 SEK per månad
 • Titel: Marknadschef / Ansvarig för marknadsföring
  Startlön: 50 000 SEK till 60 000 SEK per månad
  Medel: 60 000 SEK till 75 000 SEK per månad
  Senior: 75 000 SEK och uppåt per månad

Lönen för en digital marknadsförare kan som ni ser ovan variera kraftigt beroende på faktorer som erfarenhet, kompetens och bransch. En nyutexaminerad marknadsförare kan förvänta sig en lägre lön jämfört med en kollega med flera års erfarenhet. En annan faktor som kan påverka lönen för en digital marknadsförare är bransch och företagsstorlek.

Vissa branscher, såsom teknologi och finans, kan ha högre löner än andra. Även företagsstorleken kan spela in, där större företag ofta har högre löner än mindre företag. Det är också viktigt att notera att lönen inte bara består av fast lön, utan det kan också finnas möjligheter till bonusar och andra förmåner.

Varför satsa på digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är ett måste för alla företag idag. Med den ökande digitaliseringen av samhället, är det viktigt att vara synlig online för att nå ut till målgruppen. Genom att använda olika digitala kanaler och plattformar, är det möjligt att skapa skräddarsydda kampanjer för olika tillfällen och målgrupper. Detta ger ett bra verktyg för att skapa marknadsföring som representerar varumärket och uppnår företagets mål. Det är därför viktigt att alla företag tar ansvar för att investera i digital marknadsföring för att kunna nå sin målgrupp och få ett ökat erkännande.

Källa:
https://business.adobe.com/blog/basics/digital-marketing-strategy

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.