HTTPS – Allt du behöver veta

Säkerhet på internet har blivit alltmer viktigt med åren, och det är inte konstigt med tanke på alla de hot som finns på nätet. En av de viktigaste faktorerna för att skydda din personliga information online är genom att använda HTTPS-protokollet. Här är en närmare titt på vad det är och varför det är så viktigt.

HTTPS visas på hemsidor som ett hänglås på URL:en. På bilden ser vi ett vanligt hänglås för att symbolisera detta.

På bilden: Ett hänglås som symobliserar HTTPS

Vad är HTTPS?

HTTPS står för Hyper Text Transfer Protocol Secure. Det är en krypterad version av HTTP-protokollet, som är den standard som används för att överföra data över internet. Denna kryptering säkerställer att information som överförs mellan webbläsare och webbserver är skyddad från hackare som försöker stjäla informationen.

Varför är HTTPS så viktigt?

Säkerhetsaspekten är den största fördelen med det. Genom att kryptera data som överförs mellan webbläsare och webbserver kan hackare inte läsa eller ändra informationen. Det betyder att dina personliga uppgifter, som kreditkortsnummer eller inloggningsuppgifter, inte kan stjälas av någon med avsikt att använda dem på fel sätt.

En annan fördel med det är att det ökar integriteten för webbplatser. En webbplats som använder det garanterar att webbinnehållet inte har manipulerats eller förändrats under överföringen. Det betyder att du kan lita på att webbplatsen du besöker är den du faktiskt tror att det är.

Hur fungerar det?

Det fungerar genom att kryptera all data som överförs mellan webbläsare och webbserver med hjälp av en SSL/TLS-krypteringsmekanism. Detta krypterar all data som överförs mellan webbläsare och webbserver och gör det omöjligt för obehöriga att läsa eller manipulera informationen.

När du besöker en webbplats med det, ser du en hänglåsikon och “https” i webbadressen istället för “http”. Detta indikerar att webbplatsen är krypterad och att all information som överförs är skyddad.

Summa summarum så är det en viktig säkerhetsfunktion som används av webbplatser över hela världen. Genom att använda det protokollet kan du skydda din personliga information online och öka integriteten för webbplatser. Det är viktigt att se till att du alltid använder det när du skickar känslig information över internet, såsom personuppgifter, kreditkortsnummer och inloggningsuppgifter.

Källa: https://anushadasari.medium.com/the-https-protocol-explained-under-the-hood-c7bd9f9aaa7b

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.