Google Search Console

Som webbplatsägare är det en konstant utmaning att hitta sätt att öka trafiken till din webbplats. Oavsett om din webbplats är en blogg, en företagswebbplats eller en e-handelsplats, så är det viktigt att ha en strategi för att få fler besökare. Det finns många olika metoder som du kan använda för att öka trafiken till din webbplats, såsom att använda SEO, annonsering, sociala medier och innehållsmarknadsföring för att nå ut till fler potentiella besökare. Det är viktigt att undersöka vad som fungerar bäst för din specifika webbplats och målgrupp för att skapa en effektiv och trafikdrivande strategi.

Google Search Console

Viktigt verktyg

När man arbetar med att öka trafiken till en webbplats är det viktigt att använda sig av rätt verktyg. Ett av de viktigaste verktygen för att optimera din webbplats för sökmotorer är Google Search Console. Det är ett gratis verktyg som tidigare gick under namnet Google Webmaster Tools, som ger dig insikt i hur din webbplats presterar i sökmotorerna och hjälper dig att förstå och åtgärda problem. Det ger dig möjlighet att kontrollera dina sökord, undersöka inkommande länkar, hålla reda på fel och mycket annat. Det är ett måste verktyg för att få fler besökare till din webbplats och förbättra din webbplats ranking i sökmotorerna.

Förstå hur Google bedömer din webbplats

Google Search Console är ett användbart verktyg för att få en överblick över hur din webbplats presterar ur teknisk synvinkel. Det ger dig möjlighet att kontrollera om din webbplats är mobilvänlig, om det finns några problem med säkerhetscertifikatet och hur snabbt webbplatsen laddar. Detta är viktigt eftersom sidladdningstiden är en viktig faktor för att ranka högt.

Med hjälp av Google Search Console kan du ta reda på detaljerade uppgifter om hur snabbt din webbplats laddar och vad du kan göra för att förbättra sidladdningstiden. Det kan vara allt från att optimera bilderna till att använda en CDN och minimera koden. Med hjälp av det här verktyget kan du identifiera problemen och vidta åtgärder för att få en snabbare webbplats.

Följ besökarnas aktiviteter med Google Search Console

Google Search Console är ett måste-verktyg för varje webbplatsägare eftersom det ger en detaljerad insikt i hur besökare hittar och använder din webbplats. Du kan följa trafiken från sökmotorer, se vilka sökord som används och vilka sidor som är mest populära. Det ger även möjlighet att analysera enskilda sidor och få Googles tekniska bedömning av sidan. Du kan också se vem som länkar till din webbplats och vilka sidor de länkar till. Dessa data kan hjälpa dig att identifiera problem och optimera din webbplats.’

Källa:
https://www.searchenginejournal.com/google-search-console-guide/209318/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.