Optimera din lokala närvaro med Google My Business

Har du en lokal verksamhet? Då kan Google My Business vara en viktig del av din digitala marknadsföringsstrategi. Genom att skapa en profil kan du ge potentiella kunder snabb och enkel tillgång till all viktig information om ditt företag, inklusive kontaktuppgifter, öppettider och recensioner.

Google my business är en viktig del av din lokala SEO. På bilden ser vi en person som dricker morgonkaffe och jobbar på sin dator.

Vad är Google My Business?

Det är en gratis tjänst från Google som gör det enkelt att hantera din företagsinformation i sökresultaten och på Google Maps. Genom att skapa en profil kan du visa upp din företagsinformation på en särskild panel som visas på sidan med sökresultat när någon söker efter ditt företagsnamn eller relevanta sökord. Detta gör det möjligt för potentiella kunder att hitta all information de behöver om ditt företag på ett och samma ställe.

Fördelarna med Google my business?

En väl optimerad Google My Business-profil kan ha många fördelar för ditt företag, inklusive:

  1. Ökad synlighet: När du skapar din profil ökar ditt företags synlighet i sökresultaten, vilket kan leda till fler besökare på din webbplats och fler kunder i din fysiska butik.
  2. Förbättrad kundupplevelse: Genom att lägga till viktig information som öppettider och kontaktuppgifter på din profil. Ifall du gör det enklare för potentiella kunder att hitta och kontakta dig.
  3. Stärkt förtroende: När du har positiva recensioner på din profil kan det hjälpa till att bygga förtroende hos potentiella kunder. Vilket ökar chansen att de väljer att göra affärer med dig.

Så skapar du en profil till ditt företag

Att skapa en profil är enkelt och tar bara några minuter att genomföra. Här är några tips för att optimera din profil:

  1. Fyll i all information: Se till att du lägger till all viktig information om ditt företag. Med det menar vi namn, adress, telefonnummer och öppettider.
  2. Lägg till bilder: Att lägga till bilder på ditt företag kan hjälpa till att öka kundens engagemang. Det hjälper även att skapa ett mer personligt intryck.
  3. Be om recensioner: Att ha positiva recensioner på din profil kan hjälpa till att öka ditt företags trovärdighet. Be nöjda kunder att lämna en recension på din profil.

Få hjälp från en Google AdWords-byrå

Om du vill ha hjälp med att optimera ditt företagsprofil och öka ditt företags synlighet online kan du överväga att anlita en Google AdWords-byrå. De kan hjälpa dig att skapa en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi som inkluderar Google My Business, sökmotoroptimering och annonsering på Google.

Källa: https://www.wordstream.com/blog/ws/2020/06/08/what-is-google-my-business

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.