Vad är Google Ads per click och hur fungerar det?

Google Ads är en av de mest använda plattformarna för digital annonsering. Google Ads Per Click (PPC) är en av de mest populära metoderna för att annonsera på Google. Men vad innebär det och hur fungerar det?

På bilden ser man en hand som skall trycka på musknappen. Kanske google ads per click annons till och med.

Google Ads Per Click, eller PPC, är en annonseringsmodell där annonsören betalar för varje klick som deras annons genererar på Google-sökresultatsidan. Det är en effektiv och kostnadseffektiv metod för att öka synligheten för en webbplats eller produkt.

Hur fungerar Google Ads per click?

Google Ads Per Click fungerar genom att annonsören anger en budgivningsgräns för att visa deras annons i sökresultaten för specifika sökord. När någon söker efter de angivna sökorden kommer annonserna att visas högt upp på sidan. Vilket betyder att annonsören betalar varje gång någon klickar på annonsen. Ju högre budgivningsgränsen är desto högre upp på sidan visas annonsen.

Varför är Google Ads per click effektivt?

En av de största fördelarna med Google Ads Per Click är att det ger möjlighet att visa annonser för en mycket specifik målgrupp, eftersom annonserna visas baserat på sökord. Det innebär också att annonsören bara betalar när någon klickar på annonsen, vilket innebär att de endast betalar för relevanta klick och inte för visningar som inte leder till någon interaktion.

Så här kan du optimera din annonskampanj

För att optimera din Google Ads Per Click-annonskampanj bör du starta med att välja relevanta sökord. Därefter skall du anpassa dina budgivningsgränser för att öka din synlighet. Du bör också skapa annonskampanjer med anpassade meddelanden som lockar till klick. Slutligen är det viktigt att du övervakar dina resultat noggrant och gör justeringar efter behov för att maximera din avkastning på investeringen.

Google Ads Per Click är en effektiv och kostnadseffektiv metod för att annonsera på Google. Genom att välja relevanta sökord, anpassa dina budgivningsgränser och skapa lockande annonser kan du maximera avkastningen på din investering. Därmed öka synligheten för din webbplats eller produkt.

Källa: https://www.businessofapps.com/ads/cpc/research/cpc-rates/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.