Google Ads faktura – Allt du behöver veta

Om du använder Google Ads för att marknadsföra ditt företag undrar du kanske hur du får din google ads faktura och hur du betalar för dina annonser. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om Google Ads fakturor, inklusive hur du får dem och hur du betalar.

Bild från Google HQ Google ads fakturan skickas därifrån

En bild på Google skylten utanför Googles huvudkontor

Så fungerar det

När du annonserar på Google Ads skapar du en annonskampanj och anger ett budgetbelopp som du vill spendera. Varje gång någon klickar på din annons dras ett belopp från din budget. När din budget nästan är slut skickar Google en faktura till dig för att betala det belopp du har spenderat.

Hur du får din Google Ads faktura

Du kan välja att få din faktura antingen via e-post eller post. Du kan också ställa in vilken typ av faktura du vill ha, till exempel en detaljerad faktura som visar dina kampanjer eller en sammanfattande faktura som bara visar det totala beloppet som du har spenderat. Det är enkelt att ändra fakturainställningarna i Google Ads-kontot.

Så betalar du din Google Ads faktura

Det finns flera sätt att betala din Google Ads faktura. Du kan betala online med ett kreditkort eller med ett bankkonto. Om du vill betala med en annan metod, till exempel en check eller banköverföring, kan du kontakta Google Ads kundtjänst för att få mer information om hur du gör det.

Fördelar med att betala med faktura

En av de stora fördelarna med Google Ads fakturor är att du kan ha en kreditgräns som gör att du kan annonsera även om du inte har pengar på kontot just då. Du behöver inte oroa dig för att missa en annonskampanj på grund av otillräckliga medel. Dessutom får du en tydlig översikt över dina kostnader, vilket gör att du lättare kan planera din marknadsföringsbudget.

Google Ads fakturor är en bekväm och flexibel betalningsmetod för dina annonser. Du kan välja att få fakturan via e-post eller post, och det finns flera betalningsalternativ att välja mellan. Genom att använda Google Ads fakturor kan du också ha en kreditgräns och en tydlig översikt över dina kostnader. Nu vet du allt du behöver veta om Google Ads fakturor!

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/2375377?hl=en

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.