Externa källor – Varför de är viktiga för din webbplats

Att ha högkvalitativa och relevanta länkar från externa källor är en viktig del av din webbplats SEO.
SEO i sin tur är viktigt för att öka din synlighet online. Men vad är externa källor och varför är de så viktiga? Läs vidare för att ta reda på det och hur du kan använda dem för att förbättra din webbplats prestanda.

2 personer med 3 datorer försöker få externa källor till sin hemsida.

På bild är det 2 drivna kvinnor som försöker med hjälp av 3 datorer få externa källor till sin hemsida. 

Vad är externa källor?

Externa källor, eller externa länkar, är länkar från en annan webbplats som leder till din webbplats. Dessa länkar ger inte bara en väg för besökare att hitta din webbplats, utan de fungerar också som en signal för sökmotorer om att din webbplats är relevant och värdefull. Genom att ha högkvalitativa och relevanta externa länkar kan du förbättra din webbplats auktoritet och SEO.

Varför är externa källor viktiga?

Sökmotorer som Google använder många olika faktorer för att bestämma vilka webbplatser som ska rankas högre i sökresultaten. En av dessa faktorer är kvaliteten och relevansen av de externa länkarna som pekar till din webbplats. Ju fler högkvalitativa länkar du har, desto mer auktoritativ blir din webbplats i ögonen på sökmotorer och därmed högre rankad i sökresultaten.

Hur kan du använda de för att förbättra din webbplats prestanda?

För att förbättra din webbplats SEO och öka din synlighet online bör du fokusera på att skapa högkvalitativa innehåll som andra webbplatser vill länka till. Du kan också bygga relationer med andra webbplatsägare eller branschrelaterade personer för att öka chansen att de länkar till din webbplats. Genom att göra din webbplats länkvärdig och relevant, kan du öka dina chanser att få externa länkar.

Att ha högkvalitativa externa källor är en viktig del av att förbättra din webbplats SEO och öka din synlighet online. Genom att skapa högkvalitativa innehåll och bygga relationer med andra webbplatsägare kan du öka dina chanser att få externa länkar. Kom ihåg att kvalitet alltid är viktigare än kvantitet när det gäller externa länkar, så se till att fokusera på att skapa relevanta och högkvalitativa länkar till din webbplats.

Källa: https://www.semrush.com/blog/external-links/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.