Vad är Display retargeting och hur fungerar det?

Display retargeting är en form av digital annonsering som tillåter annonsörer att visa annonser för användare som tidigare har interagerat med deras webbplats. Detta gör det möjligt för företag att nå ut till en målgrupp som redan är intresserad av deras varumärke, produkter eller tjänster. Men hur fungerar det egentligen?

hur fungerar display retargeting ? På bilden ser vi 2 skärmar där man finslipar sina display ads

På bild: Två stycken skärmar där någon jobbar med sina display ads. 

Förklaring på display retargeting

För att förstå Display Retargeting måste man först förstå vad som händer när en användare besöker en webbplats. När en användare besöker en webbplats, lägger en retargeting pixel, också kallad en “cookie”, till användarens webbläsare. Denna cookie lagrar information om användarens aktivitet på webbplatsen. Det kan till exempel vara vilka sidor de besöker och vilka produkter eller tjänster de tittar på.

När användaren sedan lämnar webbplatsen och surfar på andra webbplatser, kan annonser visas för dem som är relaterade till produkter eller tjänster som de tidigare har tittat på. Dessa annonser visas vanligtvis som bannerannonser och kan visas på en mängd olika webbplatser över hela internet.

Fördelar med Display Retargeting

Det finns flera fördelar med att använda Display Retargeting i din digitala marknadsföringsstrategi. För det första gör det möjligt för dig att nå ut till en målgrupp som redan har visat intresse för ditt varumärke eller dina produkter. Detta kan öka chansen att de faktiskt konverterar och gör ett köp.

För det andra ger det dig möjlighet att visa mer specifika annonser baserat på vad användaren har visat intresse för på din webbplats. Detta gör annonserna mer relevanta och ökar chansen att de klickar på dem.

Slutkontentan av detta är att Display Retargeting kan hjälpa till att öka varumärkeskännedomen. Det görs genom att exponera din annons för användare flera gånger. Detta kan öka chansen att de kommer ihåg ditt varumärke och tänker på det när de behöver en produkt eller tjänst. Det är en kraftfull marknadsföringsstrategi som kan hjälpa dig att öka konverteringar, förbättra annonsrelevans och öka varumärkesmedvetenheten. Genom att använda retargeting kan du nå ut till en målgrupp som redan har visat intresse för ditt varumärke. Det kan öka chansen att de faktiskt konverterar.

Källa: https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2020/05/20/what-is-retargeting-and-why-is-it-important/?sh=7f8a79072124

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.