Vad är display annonser och hur kan det öka din synlighet online?

Display annonser är en form av digital annonsering som visar annonser på webbsidor och sociala medier. Det sker genom att använda bilder, videor och annat grafiskt innehåll. Denna typ av annonsering är ett effektivt sätt att öka synligheten för din produkt eller tjänst. Detta eftersom det är en visuell form av marknadsföring som ofta drar uppmärksamhet till sig.

Display annosner kan se olika ut. Lite som på mannen på bilden visar på sin presentation

Bild: En man visar bilder på olika typer av display annonser.

Fördelarna med display annonser

Genom att använda display annonser kan du nå ut till en bredare publik än du skulle med enbart textbaserade annonser. De är också mer visuellt tilltalande än textbaserade annonser. Det ökar i regel engagemanget från användare och förbättrar effektiviteten av din kampanj. Display annonser kan också anpassas efter dina specifika målgrupper genom att placeras på webbsidor och sociala medieplattformar som din målgrupp oftast besöker.

Fördelar med programmatisk annonsering

Programmatisk annonsering är en teknik som använder artificiell intelligens för att automatiskt köpa, placera och optimera dina annonser. De placeras då på webbplatser och sociala medieplattformar. Detta sparar tid och kan ge bättre resultat eftersom annonserna anpassas efter målgrupper och placeras på relevanta webbplatser baserat på användarens beteende.

Använd display annonser som en del av din digitala strategi

Att använda den här typen av annonser som en del av din digitala strategi kan hjälpa dig att nå ut till nya kunder. Vilket med störst sannolikhet ökar försäljningen av din produkt eller tjänst. Det är viktigt att skapa en engagerande annons med relevant innehåll som attraherar din målgrupp. Genom att använda programmatisk annonsering kan du också säkerställa att dina annonser visas på de mest relevanta webbsidorna och sociala medieplattformarna.

Så om vi skall sammanfatta ovan text så är display annonser en effektiv form av digital marknadsföring. De kan hjälpa dig att nå ut till en bredare publik och öka engagemanget för din produkt eller tjänst. Genom att använda programmatisk annonsering kan du också få bästa möjliga resultat genom att optimera dina annonser baserat på användarens beteende. Kom ihåg att skapa en engagerande annons med relevant innehåll för att attrahera din målgrupp.

Källa: https://mailchimp.com/en-gb/marketing-glossary/display-ads/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.