Att sälja på Amazon och öka din totala försäljning

Vill du sälja dina produkter online men är osäker på var du ska börja? Att sälja på Amazon kan vara en bra början. Amazon är en av de största online-marknadsplatserna i världen och ger dig möjligheten att nå ut till en stor publik av potentiella kunder. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du kan sälja dina produkter på Amazon.

Att sälja på amazon är väldigt effektivt. på bilden ser du en mobil med amazon logotypen på.

Amazon är världens största ehandels platform. Därav kan det vara en bra idé att ha den i åtanke om man vill öka sin försäljning

Hur man kommer igång med att sälja på Amazon

För att börja sälja på Amazon behöver du först registrera dig för ett säljarkonto. Det finns två huvudsakliga typer av säljarkonton, ett professionellt konto och ett individuellt konto. Det professionella kontot kostar en månadsavgift men ger dig tillgång till fler verktyg och funktioner som kan hjälpa dig att öka försäljningen.

När du har registrerat dig behöver du lägga till dina produkter till Amazons katalog. Detta innebär att du måste skapa produktlistor med beskrivningar, bilder, priser och lagerstatus. Det är också viktigt att välja rätt kategori för dina produkter så att de visas i relevanta sökresultat.

Optimering av din produktlistning

För att öka chansen att din produkt syns för potentiella kunder, är det viktigt att optimera din produktlistning. Detta innebär att inkludera relevanta sökord i beskrivningen och titeln på produkten. Ju mer detaljerad och noggrann beskrivning du har, desto bättre chans har du att ranka högre i Amazons sökresultat.

En annan faktor som påverkar sökresultaten är recensioner. Därför är det viktigt att få dina kunder att lämna positiva recensioner om dina produkter. Ett bra sätt att uppmuntra recensioner är att erbjuda kunderna utmärkt kundservice och högkvalitativa produkter.

Viktigt med hantering av lagerstatus och prissättning när du ska sälja på Amazon

När du säljer på Amazon är det viktigt att du har full kontroll över din lagerstatus och prissättning. Om du har produkter som inte är tillgängliga kan det leda till negativa recensioner och försäljningsbortfall. Därför är det viktigt att hålla en korrekt lagerstatus och se till att du har tillräckligt med produkter på lager.

Prissättning är också viktigt eftersom Amazon har en hel del konkurrenter som säljer liknande produkter. Det är viktigt att se till att dina priser är konkurrenskraftiga men fortfarande ger dig en god vinstmarginal.

Med andra ord, att sälja dina produkter på Amazon kan öka din försäljning och ge dig möjlighet att nå ut till en stor publik. För att lyckas på Amazon är det viktigt att ha en genomtänkt strategi och göra ordentlig research om din produkt och din konkurrens. Du bör också lägga tid på att skapa en attraktiv produktbeskrivning, ha konkurrenskraftiga priser och få positiva recensioner från dina kunder.

Källa: https://www.nytimes.com/2021/01/27/technology/amazon-seller.html

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.