AB testing – Förbättra er marknadsföringsstrategi

AB testing, även känd som split testing, är en avancerad marknadsföringsteknik som hjälper dig att identifiera vilken version av en kampanj som fungerar bäst för din målgrupp. Genom att göra små förändringar i din marknadsföringskampanj och jämföra resultaten kan du öka din konverteringsgrad och förbättra din marknadsföringsstrategi.

AB testing är viktigt inom ehandel. På dator ser vi en person med många skärmar testa olika strategier

Vad är AB testing?

AB testing innebär att du skapar två eller flera versioner av din marknadsföringskampanj och testar dem mot varandra för att se vilken som fungerar bäst. Du kan testa allt från rubriker och bilder till färger och knappar på din hemsida. Genom att använda data från dina tester kan du sedan fatta beslut om vilken version som ska användas för att öka dina konverteringar.

Hur fungerar det?

AB testing involverar att skapa två eller flera versioner av din kampanj och presentera dem för slumpmässigt utvalda delar av din målgrupp. När testet är färdigt analyserar du resultaten för att se vilken version som hade högst konverteringsgrad. Du kan sedan använda den versionen som fungerade bäst för hela din målgrupp.

Varför är det viktigt?

Jo, för att det kan hjälpa dig att förbättra din marknadsföringsstrategi genom att du får veta vad som fungerar bäst för din målgrupp. Genom att göra små förändringar och testa dem kan du öka din konverteringsgrad och få bättre avkastning på din marknadsföringsbudget.

Tre tips för effektiv AB testing:

  1. Testa en sak åt gången. Att testa för många saker samtidigt kan leda till förvirring och osäkerhet om vilken förändring som ledde till bättre resultat.
  2. Ha en plan för dina tester. Innan du börjar testa, se till att du har en tydlig plan för vad du vill uppnå och hur du ska mäta resultaten.
  3. Var tålmodig. AB testing tar tid och kräver tålamod. Ge testet tillräckligt med tid för att få tillförlitliga resultat och undvik att göra för många förändringar samtidigt.

Med allt detta sagt kan vi konstatera att AB testing kan vara en kraftfull teknik för att förbättra din marknadsföringsstrategi. Genom att göra små förändringar och jämföra resultaten kan du få bättre förståelse för din målgrupp och öka din konverteringsgrad. Använd dessa tips för att optimera dina AB tester och förbättra din marknadsföringsstrategi.

Källa: https://www.niemanlab.org/2021/10/how-a-b-testing-can-and-cant-improve-your-headline-writing/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.