Vem har mest följare på TikTok?

TikTok är ett hem till många kända ansikten. Exempelvis stjärnor som Charli D’Amelio, Bella Poarch och Addison Rae som har nått hundratals miljoner följare. Här är de 5 mest följda personerna på TikTok i februari 2023, men vem har mest följare på TikTok?

En person visar sina följare på tiktok. Vem har mest följare på TikTok? TikTok är ett hem till många kända ansikten. Exempelvis stjärnor som Charli D'Amelio, Bella Poarch och Addison Rae som har nått hundratals miljoner följare. Här är de 5 mest följda personerna på TikTok i februari 2023, men vem har mest följare på TikTok?

På bilden ser man en användares följarskala på TikTok.

TikTok har etablerat sig som ett perfekt ställe för videor att bli virala. Samt för att nå ut till miljoner användare och göra någon till superstjärna över en natt.

Plattformen är nu tillgänglig i över 150 marknader runt om i världen på 75 olika språk, med det senaste året som ser ut som det mest framgångsrika året hittills för programmet.

Med så många lip-sync-videor, komiska sketches och andra innehåll är det lätt att fastna – trots att appen nästan blev förbjuden i USA tillbaka i september 2020.

Vem har mest följare på TikTok februari 2023?

Här är listan över de 5 mest följda TikTok-kontona.

5.      MrBeast – 75,4 miljoner följare

Jimmy ‘MrBeast’ Donaldson är en YouTuber med över 130 miljoner prenumeranter. Nu ökar han också sin popularitet på TikTok, och blev den femte mest följda TikTok-kontot i januari 2023.

På TikTok har Jimmy och hans vänner postat videor som gör allt från att delta i några av de mest virala TikTok-trenderna till att göra miniversioner av utmaningar och koncept som du normalt skulle hitta på hans YouTube-kanal.

MrBeast är välkänd för sina stora projekt, såsom hans rekreation av Squid Game som exploderade 2021, samt för sin filantropi. Med den hastighet han får följare ser det ut som att han kan fortsätta att stiga i rang.

4.      Addison Rae – 88,9 miljoner följare

Addison har gjort sin mark på TikTok och tidigare innehaft #3-platsen i många månader. Om det finns ett namn nästan lika sammankopplat med TikTok-berömmelse som Charli D’Amelio, är det Addison Rae. Hon är mest känd för sina danskoreografi-videor och har byggt upp en enormt populär YouTube-följarskara bakom sin TikTok-framgång.

Det har rapporterats att hon tjänar 8,5 miljoner dollar per år, men dessa intäkter baseras inte endast på TikTok. Hon medverkade även i ett avsnitt av Keeping Up With The Kardashians. Inte nog med det så har hon skrivit på en multi-filmsavtal med Netflix efter releasen av strömningstjänstens film “He’s All That”. Hon har även startat sin egen linje med dofter och Screen Break, en huddimma. Hon har också skrivit på den kommande filmen “Fashionista”.

3.      Bella Poarch – 92,8 miljoner följare

BELLAPOARCH TikTok-stjärnan har över 90 miljoner följare på plattformen. Som skjutit upp till berömmelse på under ett år har Bella Poarch samlat en stor följarskara med ljus hastighet. Den amerikansk-filippinska stjärnan startade sin TikTok-konto i april 2020. Sedan dess har hon fått över 90 miljoner följare, och har också overtagit Addison Rae som den tredje mest följda TikToker.

Innan berömmelsen tjänade stjärnan i United States Navy. Nu är hon välkänd för sina TikToks. Som huvudrollsinnehavare i sina egna musikvideor för “Build a Bitch”, “Dolls” och “Inferno”, har hon också medverkat i Sub Urbans musikvideo för “Cirque” samt Rihannas Savage x Fenty Vol. 3 mode show, och har också blivit en HyperX varumärkesambassadör.

2.      Charli D’Amelio – 149,8 miljoner följare

Charli är synonym med TikTok. Även om hon inte längre är på första plats, är Charli D’Amelio fortfarande TikToks drottning på andra plats.

Med bara 18 år har hennes uppstigning till toppen varit ingenting mindre än spektakulär. Tillsammans med hennes otroliga framgång har hon redan samlat över 9,0 miljoner YouTube prenumeranter. Hon har även samarbetat med stjärnor som Noah Schnapp och Marshmello.

D’Amelio exploderade på scenen med sina videor av danskoreografi. Hon blev till och med den första stjärnan på appen att visas i en Super Bowl-reklam. Det kan man se som en imponerande prestation oavsett hur man försöker dela upp det. Hon har också medverkat i Chase Hudsons musikvideo för “America’s Sweetheart”.

Charli var den första personen att nå 10 miljarder gillningar på plattformen.

1.      Khaby Lame – 154,6 miljoner följare

Khaby sköt rakt upp genom TikToks topp 20-rankingar. Italienska TikToker Khaby Lame är officiellt TikToks mest följda konto. Han blev det efter att ha tagit över stjärnor som Addison Rae och Charli D’Amelio på sin ascension.

Genom att skapa reaktioner på många andra videor, såsom en av plattformens mest gillade videor där han svarar på någon som skalar en banan, har Lame också överträffat stjärnor som Dixie D’Amelio, Zach King och Bella Poarch otroligt snabbt.

Stjärnans popularitet ser inte ut att sakta ner heller. Det finns alla möjligheter att han kan förbli den oslagbara kungen av TikTok under många år framöver.

Men ingen vet vem har mest följare på tiktok om ett år.

Källa: https://www.brandwatch.com/blog/most-followers-on-tiktok/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.