Varför programmatic?

Det finns flera orsaker till att företag väljer att använda programmatic:

  • Riktad annonsering: Programmatic gör det möjligt för företag att rikta annonser till en specifik målgrupp, baserat på data som de samlar in om användarnas beteende och intressen. Det gör det lättare för företag att nå sina önskade kunder och få bättre resultat från sina annonskampanjer.
  • Effektiv budgethantering: Programmatic gör det möjligt för företag att optimera sina annonsbudgetar i realtid. Detta innebär att företag kan ändra sina annonsstrategier snabbt om det behövs för att få bättre resultat.
  • Automatiserad annonsköp: Programmatic gör det möjligt för företag att köpa annonsplatser på ett automatiserat sätt, vilket sparar tid och minskar kostnaderna jämfört med traditionella metoder för annonsköp.
  • Möjlighet för realtidsanalys: Programmatic ger företag möjlighet att analysera sina annonsresultat i realtid. Detta gör det möjligt för företag att göra snabba justeringar och få bättre resultat från sina annonskampanjer.
  • Ökad relevans: Programmatic gör det möjligt för företag att leverera mer relevanta annonser till sina målgrupper, vilket kan leda till högre klickfrekvens och ökad effektivitet.

Alltså, programmatic kan hjälpa företag att bli mer effektiva i sin annonsering, nå sin målgrupp, och få bättre resultat från sina annonskampanjer genom automatisering, realtidsoptimering och analys.

varför programmatic

Hur funkar programmatic?

Programmatic advertising är en metod för automatisk annonsförsäljning som genom att använda programvaror placerar annonser på webbplatser och i appar. Annonser riktas till rätt målgrupp baserat på information som samlas in om användarnas beteende och demografi.

Det hela börjar med att annonsörer skapar kampanjer med specifika målgrupper och annonsbudgetar, och dessa kampanjer placeras sedan i programmatiska annonsplattformar. Dessa plattformar använder algoritmer och datainsamling för att rikta annonser till rätt målgrupp. Dessa algoritmer kan utnyttja data från cookies, beteendeströmmar, historisk data och en mängd andra data för att bestämma vilka användare som bör se annonsen.

Få mer värde för pengarna

Programmatic advertising är en effektiv metod för att rikta annonser till rätt målgrupp och kan hjälpa annonsörer att få mer värde för sina annonspengar. Men det kan också leda till överbeläggning och annonser som inte är relevanta för användarna. Annonsörer måste därför välja pålitliga programmatiska partner och förstå hur programmatisk teknologi fungerar för att säkerställa att annonserna riktas till rätt målgrupp och att annonserna är relevanta och lämpliga för deras varumärke och produkt.

Så kort sagt, programmatic advertising använder automatiserade processer för att köpa annonsutrymme på webbplatser och appar med hjälp av data om användarnas beteende och demografi för att rikta annonserna till rätt målgrupp och få mer värde för annonspengarna.

Källa:
https://www.forbes.com/sites/betsyatkins/2021/06/17/programmatic-marketing/?sh=5b23fe4310b4 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.