Varför crm system?

Det finns många anledningar till att ett företag skulle vilja ha ett CRM-system (Customer Relationship Management). Här är några av de viktigaste: 

  • Förbättrad kundservice: Ett CRM-system hjälper till att samla all information om en kund på ett ställe, så att det är lätt att hålla kontakten med kunderna och följa upp på deras frågor och problem. Det kan också användas för att skapa automatiserade svar och flöden för att hantera vanliga frågor och förbättra kundservicen.
  • Ökad försäljning: CRM-systemet kan användas för att följa leads och spåra försäljningen, samt hjälpa till att skapa mer personliga och relevanta erbjudanden till kunderna. Detta kan öka företagets försäljning och lönsamhet.
  • Förbättrad marknadsföring: CRM-systemet kan användas för att samla in och analysera information om kundernas beteende och önskemål, vilket gör det möjligt för företaget att skapa mer relevanta och personliga marknadsföringskampanjer.
  • Bättre samarbete: Ett CRM-system skapar en gemensam plattform för all kommunikation och interaktion med kunderna, vilket gör det möjligt för olika avdelningar att arbeta tillsammans för att skapa en positiv kundupplevelse.
  • Insikter: CRM-systemet samlar data om kunderna och deras beteende, vilket kan ge företaget insikter om kundernas preferenser, försäljningstrender och marknadsmöjligheter.
  • Effektivitet: Genom att samla all information om kunder och interaktioner på ett ställe, kan det automatisera processer och minska manuella uppgifter, öka effektiviteten och minska risken för felaktigheter.
varför crm system

Vilket är det bästa crm systemet?

Det finns många olika CRM-system tillgängliga på marknaden, och det bästa systemet för ett företag kan variera beroende på dess krav och behov.

Vissa populära CRM-system inkluderar Salesforce, Microsoft Dynamics, SAP, Oracle, Pipedrive, Hubspot, Zoho, Infusionsoft, ActiveCampaign and Freshsales. Dessa system erbjuder ofta en rad av avancerade funktioner och integrationer, och är vanligtvis lämpliga för större företag eller företag med komplexa krav.

Det finns också flera mindre kända och kostnadseffektiva alternativ, som Bitrix24, Insightly, CapsuleCRM, Nutshell, AgileCRM, Base, amoCRM, Copper CRM, Teamgate, vCita. Dessa system kan vara mer lämpliga för mindre företag eller företag med enklare krav.

Så det bästa CRM-systemet kan variera beroende på vad företaget behöver. Det kan vara bra att undersöka olika alternativ och pröva dem för att hitta det som bäst passar för ditt företag.

Vad är pageimprove?

PageImprove är en webbanalys- och optimeringsplattform som hjälper företag att förbättra sina webbsidor genom att ge insikter och verktyg för att öka prestanda och användarvänlighet.

PageImprove erbjuder en rad av funktioner för webbanalys, inklusive webbanalysspårning, sidprestanda, sökmotorsoptimering, innehållskvalitet och tillgänglighet. Med hjälp av dessa verktyg kan användare få en djupare förståelse för hur deras webbsidor presterar och identifiera potentiella problem och möjligheter för förbättring.

Till exempel kan PageImprove användas för att spåra webbtrafik och hitta ut källorna till trafiken, samt få en inblick i hur användarna interagerar med webbsidan. Verktyget erbjuder också möjligheter för att se sidladdningstider och optimera sidorna för snabbhet och prestanda.

Källa:
https://www.forbes.com/advisor/business/software/customer-relationship-management/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.