Vad visar heatmaps?

Vad visar heatmaps? Det finns olika typer av heatmaps, däribland klickheatmaps, scrollheatmaps och mouse-tracking heatmaps. Klickheatmaps visar var användare klickar på en webbsida, scrollheatmaps visar hur långt ner på en webbsida användare scrollar och mouse-tracking heatmaps visar var på en webbsida användare förflyttar musen.

Det finns olika typer av heatmaps, däribland klickheatmaps, scrollheatmaps och mouse-tracking heatmaps. Klickheatmaps visar var användare klickar på en webbsida, scrollheatmaps visar hur långt ner på en webbsida användare scrollar och mouse-tracking heatmaps visar var på en webbsida användare förflyttar musen.

Vad visar heatmaps

Typer av heatmaps

Klickheatmaps är en typ av heatmap som visar var användare klickar på en webbsida. Dessa heatmaps ger en visuell representation av var på en webbsida användare klickar, med varmare färger som visar områden som får fler klick och kallare färger som visar områden som får färre klick.

Till exempel kan klickheatmaps visa om användare har svårt att hitta viktig information eller knappar på en webbsida, eller om de klickar på områden som inte är avsedda för interaktion.

Scrollheatmaps är en heatmap som visar hur långt ner på en webbsida en användare scrollar. Dessa heatmaps ger en visuell representation av hur långt ner på en webbsida som användare har scrollat, med varmare färger som visar områden som användare har scrollat till och kallare färger som visar områden som användare inte har nått till.

Till exempel kan scrollheatmaps visa om användare inte scrollar ner till viktig information som finns längre ner på en webbsida eller om innehållet inte är relevant för dem. Scrollheatmaps kan också användas för att optimera layouten och placeringen av innehållet på webbsidan för att få användare att se viktig information och samtidigt minska bounce rate och öka tiden för besök.

Mouse-tracking heatmaps visar var på en webbsida användare förflyttar musen. Dessa heatmaps ger en visuell representation av var på en webbsida användarnas muspekare är placerade, med varmare färger som visar områden där muspekaren har varit mer aktiv och kallare färger som visar områden där muspekaren har varit mindre aktiv.

Mouse-tracking heatmaps kan ge insikter i användarnas beteende och upplevelse på webbsidan. Till exempel kan det visa om användare förflyttar musen över en knapp eller ett länk utan att klicka på det, vilket kan indikera att knappen inte är tillräckligt tydlig eller att användaren inte är intresserad av det som erbjuds. Det kan också visa om användare har svårt att hitta viktig information.

Källa:
https://instapage.com/blog/heat-map

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.