Vad kostar ChatGPT?

Hur mycket kostar ChatGPT? Det är en vanlig fråga bland användare som överväger att nyttja denna avancerade AI-plattform för textgenerering. Svaret är att det beror på hur du vill använda den.

Vad kostar ChatGPT

Bilden visar sedlar i olika valörer

Gratis version för allmänheten

OpenAI har släppt en gratis version av GPT-3 som är öppen för allmänheten att använda. Denna version är tillgänglig för alla som vill prova på dess teknologi för textgenerering, men det finns vissa begränsningar på hur mycket du kan använda den.

 

Kommersiell licens för företag

För företag som vill använda ChatGPT på ett mer omfattande vis finns det kommersiella licensalternativ tillgängliga. Dessa priser är dock inte offentligt tillgängliga utan kan variera beroende på kundens specifika behov.

 

För att få en offert för en kommersiell licens av ChatGPT måste du kontakta OpenAI direkt och diskutera dina specifika krav. Prissättning och licensiering kan variera beroende på användningsområde och volymen av text som genereras.

 

Möjliga faktorer som påverkar kostnaden

Förutom volymen av text som genereras kan det finnas andra faktorer som påverkar kostnaden för att använda ChatGPT. Till exempel kan integration av AI-plattformen i befintliga system eller programvara kräva ytterligare anpassning eller utveckling, vilket kan öka kostnaderna.

 

Källor: https://openai.com/blog/chatgpt-plus

https://www.cnbc.com/2023/03/13/chatgpt-and-generative-ai-are-booming-but-at-a-very-expensive-price.html

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.