Vad gör en UX designer?

En UX-designer är ansvarig för att skapa produkter, tjänster och digitala lösningar som är lätta att använda och tillfredsställer användarnas behov. Deras arbete inkluderar att utföra användartester, skapa wireframes och prototyper, samt samarbeta med utvecklare och andra designspecialister för att skapa en användbar och lättnavigerad produkt. Deras mål är att skapa produkter som är intuitiva, effektiva och givande att använda för användarna.

Vad gör en UX designer

Vad är UX design?

UX-design, eller användbarhetsdesign, är en disciplin som syftar till att skapa produkter är lätta att använda och uppfyller användarnas behov och förväntningar. Det handlar om att förstå hur människor interagerar med produkten och identifiera problem och möjligheter för förbättringar.

Målet med UX-design är att skapa produkter som är intuitiva för användarna. Det kan handla om allt från en enkel mobilapp till ett komplext affärssystem för ett företag.

Vad är UX-strategi?

UX-strategi är en plan som beskriver hur en produkt eller tjänst ska utvecklas för att uppfylla användarnas behov och förväntningar på ett lättförståeligt och användbart sätt. Den innebär ofta att man har ett mål och målgrupper, en övergripande riktning för produkten, och en plan för att mäta och utvärdera produktens prestanda och användbarhet.

En UX-strategi kan innefatta:

  • Research: samla in information om användarnas behov, preferenser, och problem
  • Design: skapa wireframes och prototyper för produkten, och utvärdera och optimera produkten under utvecklingen
  • Implementation: Bygga och lansera produkten
  • Utvärdering: utvärdera produktens prestanda genom att mäta användbarhet och användarnas feedback

Vad tjänar en UX designer?

Lönen för en UX-designer kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive erfarenhet, utbildning, arbetsplatsens geografi och företagets storlek. Lönen kan också variera beroende på om man arbetar inom en specifik bransch eller område.

Enligt ett flertal källor som genomför löneundersökningar i Sverige så ligger medianlönen för en UX designer mellan 400 000 kr – 600 000 kr per år.

Det är viktigt att notera att dessa siffror är bara ungefärliga och kan variera starkt beroende på olika faktorer. En erfaren UX-designer med högre utbildning och kompetenser kan tjäna mer än en nybörjare, samtidigt som en UX-designer på ett stort företag kan tjäna mer än en på ett mindre företag.

Källa:

https://www.coursera.org/articles/what-does-a-ux-designer-do

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.