Vad gör en UI-designer?

En UI-designer (användargränssnittdesigner) är ansvarig för utformningen av hur en produkt, t.ex. ett program eller en webbplats, ser ut och fungerar för användaren. Detta inkluderar utformningen av layout, knappar, färger, typografi, navigering och interaktionsdesign. En UI-designer arbetar tillsammans med utvecklare, produktägare och andra designers för att skapa ett användarvänligt gränssnitt som gör det lätt för användaren att utföra de uppgifter de vill utföra.

Vad gör en UI-designer

Varför är UI design viktigt?

UI design är viktigt eftersom det påverkar hur användarna upplever och använder en produkt. Ett bra gränssnitt gör det lätt för användaren att utföra de uppgifter de vill, vilket leder till en positiv användarupplevelse och förtroende för produkten. Ett dåligt gränssnitt kan göra det svårt för användaren att navigera och utföra uppgifter, vilket kan leda till frustration och förlust av användare.

En bra UI design är också viktig för att skapa en konsekvent och igenkännbar visuell identitet för produkten, vilket hjälper användaren att känna igen den och få en känsla av förtroende. UI design kan även bidra till att minska antalet fel som görs av användare, det kan minska tiden för att utföra specifika uppgifter, och öka produktiviteten.

Sammantaget är en bra UI design en viktig faktor för att säkerställa att en produkt är lättanvänd och attraktiv för användaren, och det kan även ha en stor inverkan på produktens framgång.

Vad är skillnaden mellan UX och UI?

  • UX (User Experience): är en term som beskriver hur användaren interagerar med ett system eller en produkt. Det handlar om att skapa en bra användarupplevelse genom att ta hänsyn till användarnas behov och önskemål, och att skapa en logisk, intuitiv och lättanvänd produkt.
  • UI (User Interface): är den del av en produkt som användaren interagerar med. Det är det som användaren ser och interagerar med, inklusive knappar, menyer, textfält, ikoner och annat innehåll. UI handlar om att skapa en estetiskt tilltalande och användarvänlig design för produkten.

Så skillnaden är att UX handlar om hela användarupplevelsen medan UI handlar om det grafiska utseendet och interaktionen med produkten.

Källa:
https://careerfoundry.com/en/blog/ui-design/what-does-a-ui-designer-actually-do/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.