​Vad betyder GPT i ChatGPT?

GPT står för “Generative Pre-trained Transformer” och är en typ av artificiell intelligens-modell som används i ChatGPT. Denna modell är en del av OpenAI:s forskning inom naturlig språkbehandling och har förmågan att generera text baserat på tidigare inlärning från stora datamängder.

Vad betyder GPT i ChatGPT

Bilden visar logotypen på företaget bakom ChatGpt

Generative Pre-trained Transformer (GPT)

GPT-modellen har revolutionerat området för naturlig språkbehandling genom att möjliggöra för datorer att producera text som liknar den som en människa skulle skriva. Modellen tränas på enorma mängder data och när den är färdigtränad kan den användas för att generera text baserat på förutbestämda instruktioner eller prompter.

 

GPT-modellen har förmågan att ta en liten bit text och använda det som en prompt för att generera en längre text, såsom ett stycke eller en artikel. Ju mer data som modellen tränas på, desto mer exakt blir resultatet.

 

ChatGPT

ChatGPT använder GPT-modellen för att möjliggöra interaktion mellan människor och datorer genom naturligt språk. Modellen kan användas för att generera svar på frågor, ge rekommendationer och utföra en mängd andra uppgifter som involverar att producera text baserat på input från en användare.

 

Användningsområden

GPT-modellen har många användningsområden inom bland annat marknadsföring, kundsupport och automatiserad journalistik. Den kan användas för att skriva artiklar, skapa produktbeskrivningar, eller till och med generera svar på kundfrågor.

 

Det är viktigt att notera att GPT-modellen har vissa begränsningar. Eftersom den bygger på tidigare data, kan modellen ibland generera text som inte är helt korrekt eller som kan uppfattas som osammanhängande. Därför krävs fortfarande mänsklig övervakning och granskning för att säkerställa att texten är korrekt och lämplig.

 

Källor:https://www.svd.se/story/ai-chattroboten-chat-gpt

https://learn.microsoft.com/sv-se/azure/cognitive-services/openai/how-to/chatgpt?pivots=programming-language-chat-completions

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.