Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är en aspekt av sökmotormarknadsföring som fokuserar på att optimera en webbplats för att göra den mer lättnavigerad och lättindexerad av sökmotorer. Det innebär att arbeta med tekniska aspekter av en webbplats, såsom dess HTML-kod, URL-struktur, innehållsstruktur och meta-data, för att göra det lättare för sökmotorer att förstå och indexera webbplatsens innehåll.

Vad är teknisk SEO

Viktigt att tänka på

En viktig del av teknisk SEO är att se till att webbplatsen är lättnavigerad och lätt att crawla för sökmotorer, vilket kan göras genom att använda hierarkiska URL-strukturer och XML-sitemaps. Det är också viktigt att se till att webbplatsen är mobilanpassad och att den laddar snabbt, eftersom båda dessa faktorer påverkar användarnas upplevelse och kan påverka sökmotorernas rankningar.

Metataggar är också en viktig del av teknisk SEO, så det är viktigt att se till att webbplatsen har korrekt och relevant meta-titel och meta-beskrivning för varje sida, så att sökmotorer kan förstå vad sidan handlar om och presentera den i relevanta sökresultat.

Hur påverkar trasiga länkar SEO?

Trasiga länkar, även kända som döda länkar eller 404-fel, kan ha en negativ inverkan på din webbplats SEO eftersom det kan påverka användarupplevelsen och göra det svårt för sökmotorer att indexera och ranka din webbplats.

När en användare klickar på en trasig länk visas oftast en 404-sida, vilket kan vara frustrerande för användaren och kan leda till att de lämnar din webbplats. Detta kan påverka din webbplats “bounce rate”, dvs. andelen besökare som lämnar din webbplats efter att ha besökt endast en sida, och kan få sökmotorer att tro att din webbplats inte är relevant för användarnas sökningar.

Trasiga länkar kan också göra det svårt för sökmotorer att crawla och indexera din webbplats. När sökmotorer stöter på trasiga länkar på din webbplats kan det leda till att de missar indexering av viktigt innehåll på din webbplats. Detta kan göra det svårt för din webbplats att rankas högt i sökresultaten för relevanta sökord.

För att undvika problem med trasiga länkar är det viktigt att regelbundet kontrollera din webbplats för trasiga länkar och att snabbt rätta till dem när de upptäcks. Du kan använda verktyg som “broken link checker” för att automatiskt identifiera trasiga länkar på din webbplats. Det är också viktigt att regelbundet uppdatera och strukturera om länkar och innehåll.

Källa:
https://yoast.com/what-is-technical-seo/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.