Vad är Optimizely?

Optimizely är en avancerad mjukvara som gör det möjligt att skapa och anpassa webbplatser och e-handelslösningar. Den erbjuder också analys- och optimeringsfunktioner för att förbättra den digitala upplevelsen för användarna. Programvaran utvecklades ursprungligen av svenska företaget Episerver AB och har sedan köpet av Episerver 2020 använts som ett övergripande varumärke för hela företagets erbjudande inom digitala lösningar, inklusive webbpubliceringssystem och e-handelslösningar.

Optimizely är en mjukvarulösning som riktar sig till tre huvudområden: CMS, e-handel och optimering. Inom CMS-området erbjuder de Content Cloud, medan e-handelstjänsterna samlas under Commerce Cloud. Med Intelligence Cloud kan användarna använda optimeringsverktyg för att analysera och förbättra användarupplevelsen. Mjukvaran är utformad för att optimera innehållet från början, med syfte att skapa en sömlös digital användarupplevelse.

Vad är Optimizely

Bilden visar en person som arbetar på sin laptop.

 

Hur fungerar det?

Det är en mångsidig mjukvara som kan användas för att skapa allt från informationsportaler och stora bloggar till intranät och avancerade e-handelslösningar. Oavsett vad ditt syfte är med programvaran, så finns det gott om verktyg för att optimera användarupplevelsen. Genom A/B-testning, analys och användning av AI-teknik kan du skapa en kundanpassad webbplats som ger dina besökare en positiv upplevelse. Eftersom Optimizely är byggt på Microsofts .NET-teknologi och uppdateras regelbundet, så är det också en mycket säker lösning för både CMS och e-handel.

 

Vem passar Optimizely för?

Optimizely är ett avancerat CMS och e-handelssystem som uppfyller höga krav på användarupplevelse. Bland företagskunderna finns välkända varumärken som Mazda, Fjällräven, ICA, Filippa K och Skanska.

Genom Optimizelys mjukvara får användarna möjlighet att anpassa användarupplevelsen efter deras önskemål för att optimera den till max. Skillnaden mellan Optimizely och andra CMS- och e-handelsplattformar som exempelvis WordPress eller Shopify är att Optimizely inte är gratis, men ger istället mer avancerade och flexibla lösningar för de som behöver det.

 

Planera din SEO-strategi för Optimizely

Optimizely är en programvara som används av företag med höga krav på SEO och optimering. Även om själva programvaran ger en god grund för SEO är det inte tillräckligt för att uppnå en hög rankning i sökmotorerna. För att lyckas med din SEO-strategi för Optimizely krävs en systematisk och välplanerad strategi. Du behöver tänka igenom dina mål, analysera din målgrupp, välja lämpliga sökord, optimera din webbplats och bygga länkar på ett strategiskt sätt.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.