Vad är nyhetsbrev?

Nyhetsbrev är ett meddelande som företag skickar till olika målgrupper, inklusive kunder, leverantörer, personal eller konkurrenter. Syftet med nyhetsbreven är att informera om nyheter, erbjudanden eller förändringar inom företaget. Digitala nyhetsbrev är ett effektivt sätt att kommunicera med dina kunder och nå ut till en specifik målgrupp. Det ger dig också en möjlighet att driva trafik till din hemsida och öka din online-närvaro.

Vad är nyhetsbrev

Bilden visar hemskärmen på en Iphone

Med digitala nyhetsbrev kan du

  • Få insikt om vad läsarna tycker om företaget och nyhetsbrevet
  • Nå ut till en specifik målgrupp på ett enklare sätt
  • Få respons som kan analyseras för att förbättra kommunikationen
  • Lättare integrera med läsarna
  • Spara pengar och tid på att producera och distribuera nyhetsbrevet
  • Bidra till en bättre miljö genom att minska användningen av papper och andra resurser.

Vad ska det innehålla?

Att skapa ett nyhetsbrev som engagerar kunderna har aldrig varit enklare. Det är dock viktigt att komma ihåg att det fortfarande kräver läsbarhet och intressant innehåll för att lyckas. Ett nyhetsbrev är ett verktyg för att kommunicera viktig information och förmedla en känsla till kunderna. Längden och formen av brevet bör anpassas efter företagets verksamhet och ändras därefter.

Att skicka för många nyhetsbrev kan uppfattas som spam medan för få kan få kunderna att glömma företaget. Genom att hitta en balans mellan rätt mängd och bra innehåll kan man undvika spam och fånga läsarens uppmärksamhet.

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.