Vad är heatmaps?

Heatmaps är ett verktyg för webbanalytik som visar hur användare interagerar med en webbsida. Det gör detta genom att visa var på en webbsida användare klickar och vad som fångar deras intresse. Heatmaps används ofta för att hjälpa webbutvecklare, UX-designers och marknadsförare att förstå hur användare interagerar med en webbsida, vilket kan hjälpa till att identifiera problem och förbättra användarupplevelsen.

Vad är heatmaps

Hur man använder heatmaps?

Heatmaps används ofta tillsammans med andra verktyg för webbanalys för att ge en fullständig bild av hur användare interagerar med en webbsida och hur den kan förbättras. Det ger också insikter i användarnas beteende och upplevelser.

Det finns flera sätt att använda heatmaps för att förbättra webbplatsens användarupplevelse och prestanda. Här är några steg för att använda heatmaps på rätt sätt:

  • Implementera ett heatmap-verktyg: Det första steget för att använda heatmaps är att välja och implementera ett heatmap-verktyg på din webbplats. Det finns många olika verktyg att välja mellan, så det är viktigt att välja ett verktyg som passar dina behov.
  • Samla in data: När du har implementerat ett heatmap-verktyg, börja samla in data om användarnas interaktioner med din webbplats. Det kan ta tid att samla tillräckligt med data för att göra signifikanta slutsatser, så var tålmodig och samla data under en längre tid.
  • Analysera data: Efter att ha samlat in data, analysera och tolka resultaten. Titta på heatmaps för att se var användare klickar, scrollar och förflyttar musen, och jämför detta med dina mål och förväntningar. Identifiera områden som är problematiska eller där användarna inte interagerar som förväntat.
  • Använd insikterna för att göra förbättringar: Använd insikterna från heatmaps för att göra förbättringar på din webbplats. Det kan handla om att förbättra navigeringen, göra knappar och länkar mer tydliga, eller optimera innehåll och layout för att öka engagemanget.
  • Testa och verifiera: Efter att ha gjort förbättringar, testa och verifiera dem genom att samla in data igen och analysera om det finns någon skillnad. Var noga med att fortsätta att testa och verifiera förbättringar för att säkerställa att du fortsätter att förbättra användarupplevelsen.

Källa:
https://www.hotjar.com/heatmaps/analysis/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.