Vad är e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är en metod för att nå ut till kunder och leads genom att skicka ut e-postmeddelanden till en e-postlista. Det är ett sätt för företag att kommunicera med sina kunder och marknadsföra produkter och tjänster. E-postmarknadsföring kan användas för flera olika syften, inklusive att skapa medvetenhet om en produkt eller tjänst, öka försäljningen eller generera leads.

E-postmarknadsföring innebär vanligtvis att skicka ut regelbundna e-postmeddelanden till en e-postlista av prenumeranter. Dessa e-postmeddelanden kan innehålla information om nya produkter, erbjudanden eller kampanjer, samt tips och råd relaterade till det område företaget arbetar inom.

E-postmarknadsföring kan göras på många olika sätt, inklusive utskick av nyhetsbrev, e-postmarknadsföringskampanjer, automatiska e-postflöden eller målgruppsspecifika utskick.

Det kan också göras genom att automatiserade e-postmeddelanden efter viss aktivitet som en kund genomför på en webbplats, exempelvis vid ett köp eller vid anmälan till ett webbinarium.

Effektiviteten och resultaten av e-postmarknadsföringen kan mätas och optimeras genom användning av olika verktyg och metoder för analys och mätning.

Vad är e postmarknadsföring

Hur fungerar e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring fungerar genom att skicka ut e-postmeddelanden till en e-postlista av prenumeranter. Dessa e-postmeddelanden kan innehålla information om nya produkter, erbjudanden eller kampanjer, samt tips och råd relaterade till det område företaget arbetar inom.

För att komma i gång med e-postmarknadsföring behöver man först skaffa en e-postlista med kontaktuppgifter från personer som har sagt ja till att ta emot e-postmeddelanden från företaget.

Varför e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är en mycket effektiv metod för att nå ut till kunder och leads. Bland annat på grund av att e-postmarknadsföring har:

  • Hög öppningsfrekvens: E-post har en högre öppningsfrekvens jämfört med andra marknadsföringskanaler, vilket gör det lättare att nå ut till många människor med ditt budskap.
  • Låg kostnad: E-postmarknadsföring är en av de billigaste metoderna för marknadsföring, vilket gör det till ett bra val för företag med en begränsad budget.
  • Målbarhet: Du kan mäta hur effektiva dina e-postmeddelande.
  • Möjlighet att segmentera: Du kan segmentera din e-postlista och skicka ut personliga och relevanta e-postmeddelanden.

Källa:
https://www.campaignmonitor.com/resources/guides/why-email/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.