Sökordsplaneraren: Hur du använder den för att förbättra din SEO-strategi

Som webbplatsägare är det viktigt att du använder rätt sökord för att få din webbplats att ranka högt i sökmotorerna. Att välja rätt sökord är dock inte alltid lätt, och det är här sökordsplaneraren kommer in i bilden. I den här artikeln kommer vi att titta på vad sökordsplaneraren är och hur du kan använda den för att förbättra din SEO-strategi.

På bilden ser vi någon planera sökord med penna och papper. Hon hade kunnat använda sökordsplaneraren online istället.

Förut såg det ut såhär när man skrev upp sökorden. Men numera kan man använda sökordplaneraren på nätet istället.

Vad är sökordsplaneraren?

Sökordsplaneraren är ett verktyg som tillhandahålls av Google som hjälper dig att hitta rätt sökord för din webbplats. Verktyget ger dig information om sökvolymen för olika sökord, hur konkurrenskraftiga de är och vilka sökord som är relaterade till dina valda sökord. Detta gör det lättare för dig att hitta sökord som är relevanta för din webbplats och som har hög sökvolym men låg konkurrens.

Hur du använder sökordsplaneraren för att förbättra din SEO-strategi

  1. Identifiera relevanta sökord: Det första steget är att identifiera relevanta sökord för din webbplats. Använd sökordsplaneraren för att hitta sökord som är relevanta för din webbplats och som har hög sökvolym men låg konkurrens.
  2. Optimera din webbplats: När du har identifierat dina sökord är det dags att optimera din webbplats. Använd sökorden i din webbplatsens titlar, beskrivningar, rubriker, texter och länkar. Men se till att använda sökorden på ett naturligt sätt och undvik överoptimering.
  3. Skapa högkvalitativt innehåll: Ett annat sätt att förbättra din SEO-strategi är att skapa högkvalitativt innehåll. Innehållet skall även vara relevant för dina sökord. Använd sökordsplaneraren för att hitta sökord som är relevanta för din webbplats och skapa innehåll som är optimerat för dessa sökord.
  4. Följ upp och förbättra: När du har optimerat din webbplats och skapat högkvalitativt innehåll är det viktigt att följa upp och förbättra din SEO-strategi. Använd verktyg som Google Analytics och Google Search Console. Dessa hjälper dig att övervaka din webbplats prestanda och för att hitta nya sökord att optimera för.

Sökordsplaneraren är ett viktigt verktyg för alla som vill förbättra sin SEO-strategi. Genom att använda verktyget kan du hitta relevanta sökord som har hög sökvolym men låg konkurrens. Använd sedan dessa sökord för att optimera din webbplats och skapa högkvalitativt innehåll. Följ upp och förbättra din strategi regelbundet för att se till att din optimering fortsätter att vara relevant och effektiv.

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/7337243?hl=sv

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.