Sökordsplaneraren Google – Effektiv verktyg för att förbättra din SEO-strategi

Sökordsplaneraren Google är ett användbart verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din sökmotoroptimeringsstrategi. Genom att använda detta verktyg kan du hitta relevanta sökord. Därefter kan du analysera deras prestanda och skapa en strategi för att förbättra din synlighet i sökmotorerna.

sökordsplaneraren google är en fantastisk hjälpmedel när man skall planera sina sökord. På bilden ser vi en surfplatta med Googles hemsida.

Bild: Google har ett fantastiskt verktyg som kallas sökrodsplaneraren.

Vad är sökordsplaneraren Google?

Sökordsplaneraren Google är ett kostnadsfritt verktyg som Google erbjuder för att hjälpa annonsörer att hitta relevanta sökord att använda i sin annonsering. Verktyget ger användare möjlighet att söka efter sökord, se hur ofta de söks efter, och få förslag på relaterade sökord.

Hur fungerar sökordsplaneraren Google?

För att använda denna verktyg behöver du en Google Ads-konto. När du har loggat in kan du söka efter sökord som är relevanta för ditt företag eller din webbplats. Du kan filtrera dina sökresultat baserat på geografiskt läge, språk och söknätverk.

En annan användbar funktion i sökordsplaneraren Google är att du kan se hur många gånger ett visst sökord har sökts efter under en viss tidsperiod. Du kan också se hur mycket konkurrens det finns för varje sökord, vilket kan hjälpa dig att avgöra om det är värt att satsa på eller inte.

Varför är sökordsplaneraren Google viktig för SEO?

Den kan hjälpa dig att hitta relevanta sökord för din webbplats. Därmed också hjälpa dig att skapa en fungerande strategi för din sökmotoroptimering. Genom att hitta de mest relevanta sökorden kan du optimera ditt innehåll och se till att det syns högre upp i sökresultaten.

Googles egna sökordsplanerare kan också hjälpa dig att förstå vad dina konkurrenter satsar på. Genom att undersöka vilka sökord de använder och vilken konkurrens de står inför kan du få viktiga insikter. Dessa insikter hjälper dig att optimera din webbplats SEO och bygga en strategi.

Sammanfattningsvis är sökordsplaneraren Google ett ovärderligt verktyg för alla som vill förbättra sin synlighet i sökmotorerna. Genom att använda detta verktyg kan du hitta relevanta sökord, analysera deras prestanda och skapa en strategi för att förbättra din SEO. Använd detta verktyg regelbundet för att optimera din SEO-strategi och nå högre upp i sökresultaten.

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/7337243?hl=en

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.