Skapa en bra landningssida

Att skapa en bra landningssida är en viktigt. Det är en viktig faktor för att öka konverteringarna på din hemsida. När potentiella kunder klickar på en annons eller sökresultat och landar på din sida är det viktigt att de hittar det de söker efter och att sidan är användarvänlig.

Skapa en bra landningssida för att besökaren skall vara nöjd. På bilden ser vi en person som har landat på en bra sida.

Att skapa en bra landningssida är viktigt, på bilden ser vi en engagerande landningssida.

En bra rubrik

En passande rubrik på landningssidan är avgörande för att besökaren ska fortsätta att läsa vidare. Rubriken ska vara tydlig, kortfattad och relevant för det som besökaren söker efter. En bra rubrik fångar besökarens uppmärksamhet och ökar chansen att de stannar på sidan och utforskar mer.

Innehåll för en bra landningssida

När det kommer till själva innehållet på landningssidan är det viktigt att det är riktat till den målgrupp som besöker sidan. Innehållet ska vara relevant, tydligt och enkelt att förstå. Det är också viktigt att det finns tydliga call-to-actions på sidan som uppmanar besökaren att agera, som till exempel att fylla i en formulär eller göra en köp.

Håll koll på laddningstiden

En annan viktig faktor för en bra landningssida är snabb laddningstid. Om sidan tar för lång tid att ladda riskerar besökaren att lämna sidan och gå till en konkurrents hemsida istället. Det är också viktigt att sidan är responsiv, det vill säga att den fungerar bra på både dator och mobil.

Glöm inte att analysera

Sist men inte minst så är det viktigt att mäta och analysera hur landningssidan presterar. Det gör man genom att använda verktyg som exempelvis Google Analytics. Genom att analysera data som antal besökare, konverteringsgrad och tid på sidan kan du få viktig information. Denna information kan hjälpa dig att optimera din landningssida för att öka konverteringarna ytterligare.

Att skapa en bra landningssida är en process som kräver tid och arbete, men det kan också vara avgörande för att öka konverteringarna på din hemsida och förbättra din digitala marknadsföring. Genom att följa de här riktlinjerna kan du skapa en landningssida som ger dina besökare en positiv upplevelse och som ökar chansen för konverteringar.

Källa: https://www.wordstream.com/effective-landing-pages

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.