SEO-texter

Google är en av de mest använda sökmotorerna i världen och är starkt förknippat med internet. Varje dag utförs många miljarder sökningar på hemsidan och det är därför inte konstigt att många företag arbetar hårt för att förbättra deras synlighet på Googles sökresultatssida. Ju högre man hamnar i sökresultaten, desto större är chansen att kunder och potentiella samarbetspartners hittar till er webbsida, vilket kan leda till högre intäkter och ökad tillväxt för företaget. Det är viktigt att använda metoder som sökmotoroptimering för att förbättra chansen att ranka högt på Googles sökresultatssida

SEO-texter

Varför ska man satsa på SEO optimerade texter?

Det finns många fördelar med att använda sig av sökmotoroptimering (SEO) för textinnehållet på din webbplats, här nedan är några av de främsta:

 • SEO hjälper till att öka försäljningen genom att förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten, vilket kan leda till fler besökare och potentiella kunder.
 • Genom att optimera innehållet för relevanta sökord fångar man upp kunderna när de söker efter information inför ett specifikt köp, detta kan öka konverteringen.
 • SEO kan också ge dig en större auktoritet på nätet och inom ditt specifika område genom att du rankar högt på sökresultaten för relevanta sökord, detta ökar tilliten hos besökare.
 • SEO är en långsiktig investering som gör det möjligt för dig att bygga en stark webbplats med kvalitativt innehåll, samtidigt som det hjälper dig att komma högre upp i sökresultaten.
 • Du kan mäta och utvärdera dina SEO-insatser med verktyg som Google Analytics, vilket ger dig en bättre insikt i vad som fungerar och vad som inte fungerar, och ger dig möjlighet att justera din strategi för att få bättre resultat.

När bör man anlita en copywriter?

Skrivande är en svår färdighet att bemästra, och det kan vara svårt att veta hur man ska formulera sig på ett sätt som är både intressant och sökmotoroptimerat. Därför kan det vara bra att anlita en copywriter för att skapa bra och välformulerade texter till din webbplats. En copywriter ska skapa innehåll som är anpassat för sökmotorer samtidigt som de använder sig av kraftfulla ord och metaforer för att öka intresset hos besökaren.

En copywriter kan hjälpa till att skapa optimerat innehåll för din webbplats, samt att ta hand om publiceringar på sociala medier eller skapa manualer och nyhetsbrev.

Hur skapar man säljande texter?

Det stämmer, skrivandet av en säljande text kan vara svårare än man tror. Men med rätt kunskap och förståelse för vad som krävs för att skapa en säljande text, kan du öka dina chanser för att skapa effektiva texter. Här är några konkreta tips som kan hjälpa till att skapa mer säljande texter:

 • Skriv texter som väcker en känsla hos läsaren. Det kan göra det lättare för läsaren att känna sig relaterad och att läsa texten till slutet.
 • Var tydlig i dina texter och se till att inte lämna utrymme för tolkningar och missförstånd.
 • Lyft dina unika säljpunkter, det hjälper läsaren att förstå vad som är unikt med ditt erbjudande.
 • Använd tydliga rubriker som hjälper läsaren att navigera i texten.
 • Se till att alla texter är unika
 • Använd dig av sökord som är relaterade till din produkt/webbplats.

Källa:
https://www.semrush.com/blog/content-optimization-guide/

 

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.