SEO Specialist lön – en efterfrågad position med bra lön

Hur bra är en SEO Specialist lön? Se vår lista nedan på data som Jorge Castro tagit fram: 

SEO-specialist
– Senior: 50 000 SEK till 65 000 SEK per månad

SEO-strateg
– Startlön: 35 000 SEK till 40 000 SEK per månad
– Medel: 45 000 SEK till 55 000 SEK per månad
– Senior: 55 000 SEK till 70 000 SEK per månad

SEO-chef / Ansvarig för SEO
– Startlön: 45 000 SEK till 50 000 SEK per månad
– Medel: 55 000 SEK till 65 000 SEK per månad
– Senior: 65 000 SEK och uppåt per månad

Att vara en SEO-specialist är en viktig och efterfrågad position inom digital marknadsföring. För att många företag och organisationer söker specialister som kan hjälpa dem att ranka högre på sökmotorer och öka sin synlighet online. Men vad kan man förvänta sig av en SEO specialist lön?

En person jobbar med SEO på sin dator. hur mycket är SEO Specialist lön?

Bilden ovan har du en SEO Specialist som jobbar för sin lön. 

Lönen för en SEO-specialist kan variera beroende på flera faktorer, inklusive arbetslivserfarenhet, utbildningsnivå och plats. Enligt Glassdoor, en webbplats som samlar in och rapporterar om löninformation från företag och anställda, är medianlönen för en SEO-specialist i USA cirka $ 52,000 per år. Medan I Sverige varierar lönen mellan 25 000 kr till 55 000 kr i månaden beroende på erfarenhet.

Vad påverkar lönen för en SEO-specialist?

Erfarenhet och utbildning är två viktiga faktorer som påverkar lönen. En SEO-specialist med flera års erfarenhet och bevisad framgång i att öka organisk trafik och konverteringar för företag kan förvänta sig en högre lön än en nyutbildad SEO-specialist. Men utbildning är också viktigt; de som har en kandidatexamen eller högre examen inom marknadsföring eller datarelaterade ämnen har ofta bättre löneförhandlingar.

Andra faktorer som påverkar lön

Platsen kan också spela en roll i en SEO-specialists lön. I större städer, där kostnaden för levande är högre, kan lönen vara högre än i mindre städer eller landsbygdsområden. Företagets storlek och bransch kan också påverka lönerna. Större företag och organisationer inom mer konkurrensutsatta branscher kan ha råd med högre löner för att locka till sig de bästa talangerna.

Som du kanske märker, kan lönen för en SEO-specialist variera beroende på erfarenhet, utbildning, plats och bransch. Men med den ständigt växande efterfrågan på SEO-specialister och deras viktiga roll i att driva organisk trafik och konverteringar för företag, kan det vara en lönsam och givande karriär för den som är villig att lära sig och förbättra sina färdigheter inom området.

Källa: https://www.framtid.se/yrke/seo-specialist

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.