SEO Landningssidor

För att förbättra din webbplats konverteringsfrekvens, bör du överväga att använda SEO landningssidor. En landningssida är den sida som en besökare omdirigeras till efter att ha klickat på en länk. Det kan vara en sökresultatssida eller en annons. Dessa sidor har optimerats för att ranka högre i sökmotorresultat. För att uppmuntra besökare att utföra önskade åtgärder på webbplatsen.

Bild på 3 brickor som bildar order SEO. Handlar om SEO Landningssidor

Brickor med texten SEO

Vad är SEO landningssidor?

En SEO landningssida är en specifik sida på din webbplats som är optimerad för att ranka högre i sökmotorresultat. Med huvudsaklig uppgift att göra om besökare till kunder. Dessa sidor innehåller vanligtvis en form eller CTA (Call-to-Action) som uppmuntrar besökare att utföra en önskad åtgärd. Det kan vara till exempel att registrera sig för ett nyhetsbrev eller köpa en produkt.

Varför använda dem?

Genom att använda SEO landningssidor kan du öka konverteringsfrekvensen på din webbplats. Genom att optimera landningssidor för specifika sökord och ämnen, kan du öka relevansen för besökare som söker efter just det du erbjuder. Detta ökar sannolikheten att besökare kommer att utföra önskade åtgärder på webbplatsen.

SEO landningssidor gör det också möjligt att mäta resultaten av dina marknadsföringskampanjer på en specifik nivå. Genom att spåra konverteringar på landningssidor kan du se vilka marknadsföringskanaler som fungerar bäst för att driva trafik och konverteringar.

Hur skapar man sidorna?

För att skapa effektiva SEO landningssidor, bör du fokusera på att skapa relevant och användbart innehåll som är optimerat för specifika sökord. Det är också viktigt att ha en tydlig och relevant CTA på sidan, för att uppmuntra besökare att utföra önskade åtgärder.

Du bör också se till att din landningssida har en hög hastighet, är mobilvänlig och har en tydlig struktur. Detta gör det enklare för besökare att hitta det de letar efter och utföra önskade åtgärder på sidan.

SEO Landningssidor kortfattat

SEO landningssidor är en kraftfull marknadsföringsstrategi som kan hjälpa dig att öka konverteringsfrekvensen på din webbplats. Genom att optimera specifika sidor för sökord och ämnen, kan du öka relevansen för besökare och öka sannolikheten att de utför önskade åtgärder på webbplatsen. För att skapa effektiva SEO landningssidor bör du se till att innehållet är relevant, att CTA är tydlig och att sidan har enkel navigering och en användarvänlig design.

Källa: https://mailchimp.com/en-gb/marketing-glossary/landing-pages/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.