Negativ SEO vad är det och hur skyddar man sig mot det?

Negativ SEO är en metod för att sabotera en annan webbplats genom att skada dess sökmotoroptimering (SEO). Det kan ske på flera sätt, till exempel genom att spam-bomba webbplatsen med länkar från lågkvalitativa eller spammiga webbplatser, vilket kan resultera i en sänkning av webbplatsens ranking.

Bild på HTML kod, här kan man hitta vissa delar av negativ seo

Ibland måste man kolla på koden för att hitta negativ seo.

Vilka är de vanligaste typerna av negativ SEO?

De vanligaste typerna av sabotage inkluderar länkspam, skräp från ankartext, duplicering av innehåll och spårning av IP-adresser. Länkspam är när webbplatsen bombas med länkar från lågkvalitativa webbplatser som sökmotorer anser vara spammiga. Skräp från ankartext är när spammare använder sig av icke-relevanta eller skadliga ankartexter för att länka till en webbplats.

Hur kan man skydda sig?

För att skydda din webbplats mot det så finns det flera steg du kan ta. Ett av de viktigaste är att övervaka din webbplats regelbundet, särskilt dess backlinks. Om du ser misstänkta länkar eller märker en plötslig förändring i din hemsidas ranking, bör du vidta åtgärder. Andra saker du kan göra inkluderar att säkerställa att din webbplats har en sund och varierad länk-profil, använda verktyg som hjälper dig att identifiera och ta bort skadliga länkar, och övervaka din webbplats för stöld av innehåll.

Varför är det viktigt att skydda sig mot negativ SEO?

För att det kan ha allvarliga konsekvenser för din webbplats och ditt företag. Det kan leda till en drastisk minskning av trafiken, vilket kan påverka din försäljning och din inkomst. Det kan också skada din webbplats rykte och förtroende, vilket kan ta lång tid att återuppbygga. Så, om du vill skydda din webbplats och din verksamhet mot negativ SEO, bör du vidta åtgärder för att förebygga det och övervaka din webbplats regelbundet.

Negativ SEO är en allvarlig risk för alla som driver en webbplats. Det kan ha allvarliga konsekvenser för din trafik, ranking och försäljning. Men genom att ta lämpliga försiktighetsåtgärder och övervaka din webbplats regelbundet kan du skydda dig mot det och dess effekter.

Källa: https://www.searchenginejournal.com/defend-against-negative-seo/114326/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.