När kom Facebook till Sverige?

Facebook är en av världens största sociala medieplattformar med över två miljarder användare globalt. Men när kom facebook till Sverige och hur har dess popularitet utvecklats över tid? Läs vidare för att ta reda på mer om Facebooks historia i Sverige.

Facebook, ljusbanner. När kom facebook till sverige

En äldre bild på en banner med texten “Facebook”.

Facebooks lansering och snabb tillväxt

Facebook lanserades 2004 av Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz och Eduardo Saverin i USA, men det tog inte lång tid för plattformen att expandera till andra delar av världen. 2005 blev denna sociala mediakanalen tillgängligt för studenter utanför USA, och året efter, 2006, öppnades det för allmänheten.

Så när kom Facebook till Sverige? Jo, den första vågen av användare nådde Sverige 2007, men det var först under 2008 och 2009 som plattformen började ta fart på allvar i landet. Den ökande populariteten av platformen ledde till att företag började anamma plattformen som en viktig del av sina digitala marknadsföringsstrategier.

Facebooks roll i Sveriges digitala landskap

Idag är Facebook en viktig del av Sveriges digitala landskap. Plattformen används av miljontals svenskar varje dag för att ansluta sig till vänner, familj och kollegor, samt för att följa företag, organisationer och kändisar. Den har också utvecklat många verktyg för marknadsförare och annonsörer för att hjälpa dem att nå ut till sin publik på plattformen.

När det gäller sociala medier, är Facebook fortfarande den mest använda plattformen i Sverige. Men det finns också många andra sociala medier som har fått fotfäste i landet, som Instagram, Twitter, LinkedIn och Snapchat. Trots detta förblir Facebook den dominerande kraften på den svenska marknaden och fortsätter att växa i popularitet och användning.

Så när kom Facebook till Sverige?

Facebook nådde Sverige första gången 2007, men det var inte förrän 2008 och 2009 som plattformen började växa i popularitet i landet. Idag är den en viktig del av det svenska digitala landskapet och används flitigt av både privatpersoner och företag. Den är också den mest använda sociala medieplattformen i Sverige, och dess popularitet ser inte ut att minska i framtiden.

Källa: https://www.internetmuseum.se/tidslinjen/facebook-startas/

Har du också planer på att växa?

Vi är experter på SEO & Growth Marketing.

Jorge Castro

När det gäller digital marknadsföring i Sverige är Jorge Castro ett namn som ofta återkommer i sammanhanget. Med en bas i Stockholm har Jorge etablerat sig som en av landets ledande röster inom SEO och Growth Marketing. Hans resa genom digital marknadsföring har inte bara sett framgångar genom teori utan även genom praktiska resultat. Som marknadschef på ABS Wheels mellan 2014 och 2021 drev han företaget från en omsättning på 30 MSEK till imponerande 130 MSEK, vilket vittnar om hans skicklighet och taktik.

Men Jorge är inte bara en siffra och resultatdriven individ. Hans passion för området skymtar genom i de många framträdanden han har gjort i några av landets största poddar och tidningar. Namn som Ehandel.se, Entrepreneur, Market, Finanstid, Dagens Handel, Resume och Veckans Affärer har alla haft förmånen att presentera Jorges insikter, vilket har cementerat hans plats som en ledande auktoritet inom sitt område.

Denna erfarenhet och expertis ledde till att han korades till Årets Digitala Marknadsförare, ett erkännande som få kan stoltsera med. Trots hans professionella framgångar, ger Jorge också en personlig inblick i sitt liv genom sin bok som han skrivit “framtidens SEO”, boken finns att köpa hos sveriges alla största bokhandlare som adlibris, bokus och Akademibokhandeln.

Om du någonsin har tvivlat på vikten av SEO, growth marketing eller digital strategi, kommer ett möte med Jorge att omvandla dina synpunkter. Med beprövade strategier, en gedigen track record och en passion för att dela sina kunskaper, representerar Jorge Castro den guldstandard alla digitala marknadsförare strävar efter.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, tipsen och insikterna? Se till att följa Jorge på Linkedin och utforska mer av hans tankeledarskap där.